AFERA FIMI MEDIA

Plenković u Saboru odgovarao na optužbe oporbe da HDZ i Vlada kontroliraju pravosuđe, javio se i vrhovni sudac Marijan

Premijer je suca Marijana spomenuo u kontekstu toga da je bio predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media

Ranko Marijan

 Goran Mehkek/Cropix

Sudac Vrhovnog suda Ranko Marijan, koji je bio predsjednik Vijeća u slučaju Fimi media za N1 je reagirao na istup predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Saboru.

Premijer je, podsjetimo, odgovarao na optužbe oporbe da HDZ i Vlada kontroliraju pravosuđe i Državno odvjetništvo.

- Moram priznati da ja ovako učinkovitog blokatora pravosuđa kao što sam ja nisam sreo, pa ni u Njemačkoj. Tako puno blokiram pravosuđe da nam predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa u Račanovoj vladi, Ranko Marijan. I puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. Nije čak uz sav moj utjecaj ni vratio slučaj na ponovljeno suđenje na Županijski sud. Toliko dobro blokiram pravosuđe i DORH da, hops, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac. To je ta šapa na pravosuđu. Pa kolike su te šape, gdje su?!, ironičan je bio Plenković.

Sudac Ranko Marijan za N1 je kratko poručio: “Sve je rečeno u presudi – sviđalo se to nekome ili ne”.

Sudac Marijan podsjeća i da nije bio “SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa”.

“Bio sam, što sam i danas, nestranački”, rekao je Marijan za N1.

O svemu su se naknadno oglasili i iz HDZ-a na njihovom Facebooku.

- Tvrdnja da je Andrej Plenković ''prozvao'' suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u #SaborRH novi je zlonamjerni spin onih koji svim silama žele nametnuti okvir da #HDZ ''blokira'' ili “utječe” na pravosuđe. Ni na koji način predsjednik #VladaRH i HDZ-a nije “prozvao” suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude. Upravo se iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca i DORH-a u pojedinim predmetima! Predlažemo im da u cijelosti pogledaju Plenkovićev odgovor zastupnici Vidović-Krišto, u kojem je konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio kako HDZ nema & ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova. Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela - što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije, napisali su iz HDZ-a na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 05:57