PREMIJEROVA PORUKA

Plenković u uskrsnoj čestitci: Više no ikad potrebno nam je uzajamno povjerenje, razumijevanje i poštovanje

Čestitavši vjernicima blagdan Uskrsa, Plenković je zaželio da im bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću
Andrej Plenković
 Željko Puhovski/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, istaknuvši kako ga dočekujemo u izazovnim okolnostima te je stoga naglasio potrebu uzajamnog povjerenja, razumijevanja i poštovanja.

- I ove godine najveći kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i zahtjevnim okolnostima. Stoga nam je više no ikad potrebno uzajamno povjerenje, razumijevanje i poštovanje. Ohrabreni nadom i vjerom, uvjeren sam da ćemo uspješno prevladati izazove s kojima smo suočeni. Neka nas radost Uskrsa potakne na obiteljsko zajedništvo, odgovornost i jedinstvo. Ovo vrijeme istinske dobrote i bliskosti ogleda se i u brizi za naše bližnje. Pokažimo solidarnost i spremnost za pomoć drugima, osobito onima koji su najugroženiji u našem društvu - stoji u Plenkovićevoj čestitki, poslanoj u subotu.

Čestitavši vjernicima blagdan Uskrsa, Plenković je zaželio da im bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću.

- Sretan i blagoslovljen Uskrs - poručio je.

Čestitao i kardinalu Bozaniću: 'Zajednička molitva će nas učvrstiti'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću izrazivši nadu da će nas zajednička molitva učvrstiti da ustrajnije gradimo društvo razumijevanja i solidarnosti, uz trajnu brigu o najugroženijima.

"Uzoriti gospodine kardinale, U ozračju najvećeg kršćanskog blagdana, osnaženi uskrsnom Svjetlošću, nadamo se da će nas zajednička molitva, uz Vaše duhovno vodstvo, i u ovim izazovnim vremenima učvrstiti da u miru i s radošću prevladavamo sve izazove te ustrajnije gradimo društvo međusobnog razumijevanja i solidarnosti, uz trajnu brigu o najugroženijima", stoji u čestitki predsjednika Vlade Plenkovića.

Uime hrvatske Vlade premijer je kardinalu Bozaniću i svim svećenicima, redovnicama i redovnicima njegove nadbiskupije poželio je sretan i blagoslovljen Uskrs. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2022 11:45