POSJETA PREMIJERA

Plenković u Varaždinu i Krapini: ‘Ugovoreno je 525 milijuna eura EU projekata u ovim županijama‘

Premijer Plenković je kazao da su projekti u obje županije ogovoreni u mandatu njegove Vlade
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je u Varaždinu i Krapini dao podršku kandidatima HDZ-a za župane, gradonačelnike i načelnike u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, rekavši da je u mandatu Vlade u tim županijama ugovoreno 525 milijuna eura EU projekata.

Na predstavljanju stranačkih kandidata uoči skorih lokalnih izbora, Andrej Plenković je u Varaždinu istaknuo kako je bitno nastaviti četiri temeljna načela politike prema lokalnoj i područnoj samoupravi, a to su dijalog sa županijama, gradovima i općinama, fiskalna i funkcionalna decentralizacija te projektna suradnja.

Podsjetio je kako je u mandatu njegove Vlade ugovoreno skoro 300 milijuna eura europskih projekata u Varaždinskoj i 225 milijuna eura u Krapinsko-zagorskoj županiji.

„A u vremenu korona krize za očuvanje radnih mjesta osigurali smo 400 milijuna kuna u Varaždinskoj županiji i 222 milijuna kuna u Krapinsko-zagorskoj županiji“, rekao je Plenković.

Kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak rekao je da dosadašnji izborni rezultati govore o sve većoj potpori birača HDZ-u, koji s koalicijskim partnerima vodi polovicu gradova i općina u županiji, a svaki treći vijećnik je iz redova HDZ-a.

Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, Alen Runac ocijenio je da su se u Varaždinu proteklih godina nagomilali brojni problemi i da su nužne promjene. Najavio je da on sigurno neće odustati od besplatnih dječjih vrtića za svako dijete u Varaždinu.

Ernest Svažić, kandidat za krapinsko-zagorskog župana, svoj je program predstavio na konferenciji za novinare u Krapini. Rekao je da je ta županija tek na 17. mjestu u Hrvatskoj po efikasnosti povlačenja europskih sredstava te da će se uz konstruktivnu suradnju županijske vlasti i Vlade RH, ta pozicija poboljšati.

Zoran Gregurović, aktualni gradonačelnik Krapine i kandidat za još jedan mandat, istaknuo je da neke projekte sami ne bi mogli ostvariti te zahvalio Vladi na dosadašnjoj, ali i pomoći u budućem razdoblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:55