OŽALOŠĆENI PREMIJER

Plenković uputio izraze sućuti Beškerovoj obitelji: ‘Njegovo ime ostat će trajno zabilježeno u povjesnici hrvatskog novinarstva‘

Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospodina Inoslava Beškera, napisao je premijer

Premijer Andrej Plenković uputio je u četvrtak izraze sućuti obitelji novinara Inoslava Beškera, istaknuvši da će njegovo ime ostati trajno zabilježeno u povjesnici hrvatskog novinarstva.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospodina Inoslava Beškera. Tijekom više od pola stoljeća profesionalnog rada i djelovanja pisao je za brojne domaće medije, a svoje je bogato znanje i iskustvo nesebično prenosio novim naraštajima novinara, slavista i kroatista predajući na hrvatskim i europskim sveučilištima", napisao je premijer.

Višestruko nagrađivanog novinara domaća i inozemna javnost napose će pamtiti po cjelovitim i jedinstvenim izvještajima o religijskim i vjerskim temama te o vanjskoj politici.

Bio je izvrstan poznavatelj Vatikana, odakle je izvještavao više od trideset godina. Opis deset godina pontifikata pape Franje objavio je u knjizi koja objedinjuje više stotina njegovih tekstova i izvještaja o Papi i prilikama u Vatikanu.

Ime Inoslava Beškera ostat će trajno zabilježeno u povjesnici hrvatskog novinarstva. Uime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja, stoji u sućuti premijera Plenkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:46