MJERE POTPORE

Plenković uvjerava da će Vlada nastaviti pomagati pogođenim sektorima i nakon otvaranja

Podsjetio je da je Vlada Republike Hrvatske za očuvanje radnih mjesta dosad izdvojila 10,5 milijardi eura
Andrej Plenković
 Olivier HOSLET/POOL/AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će Vlada nastaviti pomagati onim sektorima koji će ograničeno poslovati i nakon popuštanja mjera zbog jenjavanja pandemije covida-19.

“Onima čije aktivnosti budu i dalje ograničene mi ćemo u skladu s našom konzistentnom politikom omogućiti mjere potpore”, rekao je Plenković u Bruxellesu gdje sudjeluje na samitu čelnika EU-a.

Podsjetio je da je Vlada za očuvanje radnih mjesta dosad izdvojila 10,5 milijardi eura.

“Tako smo spasili 680 tisuća radnih mjesta i 120 tisuća poslodavaca, a da ne spominjem ostale oproste, otpise, kreditiranje likvidnosti, istodobno je funkcionirao i zdravstveni sustav, ljudi su primali plaće i mirovine”, rekao je.

Premijer je još jednom pozvao sve građane da se cijepe, jer “nema bolje zaštite od cijepljenja”.

Rekao je da da se s puno država bilateralno razgovara kako omogućiti dolazak gostiju u Hrvatsku dok se ne uvedu digitalne potvrde EU-a o cijepljenju, što je predviđeno za 1. srpnja.

Plenković je pojasnio da će i prije 1. srpnja turisti moći dolaziti u Hrvatsku po istom konceptu na kojem funkcioniraju i digitalne potvrde. To znači da će trebati potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju ili negativan test na covid-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 09:20