OMILJENI RESTORAN

Plenković uzvratio Milanoviću: ‘Predsjednikov odgovor je bizaran, nemam ja vremena za Tač...‘

Aluzije da netko tamo blizu stanuje, a osim mene nitko ne stanuje toliko blizu, mogu biti upućene meni, rekao je Plenković
Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Dok je državni vrh jučer bio na prvoj sjednici Sabora, predsjednik Zoran Milanović je na Pantovčaku popodne primio predstavnike Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju, a poslije je, kako doznaje Jutarnji list, ispred njegovog omiljenog restorana Tač na Vrhovcu viđen službeni automobil kojim se inače koristi.

Iz Ureda PRH su poručili da je prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora predsjednik Republike bio je u Uredu gdje je imao radne i službene sastanke.

- Kretanje službenih vozila Ureda PRH ne možemo komentirati jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan Ureda PRH ne znači da je uvijek u njima i predsjednik Republike. Želite li fotografirati predsjednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mjesecu od 12 do podne. Bilo bi to moguće i češće kada lokal ne bi bio napućen visokim dužnosnicima Vlade i članovima njihove obitelji iz neposredne okolice, odgovorili su iz Ureda predsjednika.

Odgovor iz Ureda predsjednika Republike, Andrej Plenković je ocijenio bizarnim.

- Koliko sam shvatio, upit je bio je li netko bio na ručku ili ne i onda se odgovori s ‘jesam’ ili ‘nisam’, a aluzije da netko tamo blizu stanuje, a osim mene nitko ne stanuje toliko blizu, mogu biti upućene meni. Na žalost, u ovom mandatu sam tamo bio možda pet ili šest puta tako da odgovor koji implicira da ja ne izlazim iz tog restorana meni bi bio drag, ali nemam kada, kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2021 15:45