POSJET VUKOVARU

PLENKOVIĆ: 'Vlada je u koronakrizi pokazala snagu države. HDZ na predstojeće izbore izlazi s rezultatima, imamo što pokazati i nemamo se čega sramiti'

 Vlado Kos / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Vukovaru pohvalio svoju Vladu na sprječavanju širenja pandemije, ističući da je stala uz radnike i poslodavce te u koronakrizi "pokazala snagu države".

"I u ovoj koronakrizi vidjeli ste kako je naša Vlada ne samo uspjela brzo i učinkovito spriječiti širenje ove epidemije u Hrvatskoj, nego istodobno stala kao nikada do sada iza radnika, poslodavaca i svih onih koji bi vjerojatno, da nije bilo naših mjera, bili danas na zavodu za zapošljavanje, a poslodavci bi teško premostili krizu", kazao je Plenković na druženju s članovima vukovarskog HDZ-a.

Naglasio je kako je Vlada u vrijeme krize "pokazala snagu države".

"Pokazali smo kako sačuvati zdravlje, kako osigurati javnozdravstvenu sigurnost i kako očuvati radna mjesta", rekao je.

Vladino poticanje zdravog gospodarstva prepoznato i izvan RH

Dodao je kako je to sve bilo moguće jer je Vlada u protekle četiri godine radila na poticanju zdravog gospodarskog rasta koji je, kaže, prepoznat i izvan Hrvatske.

"Nama su zadržali investicijski kreditni rejting, jučerašnje izdanje obveznice od dvije milijarde eura, gdje je bilo interesa investitora za skoro 9 milijardi eura po bitno povoljnijim kamatama, gdje smo uštedjeli godišnje 360 milijuna kuna u odnosu na isti takav instrument iz 2010. godine, znači da postoji povjerenje u ovu hrvatsku Vladu", rekao je Plenković.

Naglasio je kako s takvim rezultatima HDZ izlazi na predstojeće izbore na kojima "ima što pokazati i nema se čega sramiti".

Spomenuo je i namjeru povećanja prosječne plaće na 7.600 kuna, kao i povećanje minimalne plaće te mirovina.

Nema grada i općine u RH koji su dobili toliko podrške kao Vukovar

Premijer je ustvrdio je kako nema grada i općine u Hrvatskoj koji su dobili toliko podrške kao Vukovar. Naveo je kako su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u mandatu njegove Vlade gotovo udvostručena te je ugovoreno 94 posto vukovarskih projekata iz europskih fondovima.

Podsjetio je i na povratak Hrvatske vojske u Vukovar te brojne projekte Ministarstva hrvatskih branitelja i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Članove vukovarskog HDZ-a pozvao je na zajedništvo i jedinstvo te na izlazak na predstojeće parlamentarne izbore, da pokažu kako je HDZ u Vukovaru i dalje jak.

Povjerenik HDZ-a za vukovarsku stranačku organizaciju Nikola Mažar izjavio je kako je HDZ utkan u stvaranje Republike Hrvatske, obranu i obnovu grada Vukovara, te i danas u stvaranje boljeg, ljepšeg, razvijenijeg i sigurnijeg Grada Vukovara.

"Danas šaljemo poruku snažnu poruku zajedništva, jedinstva i pobjedu 5, srpnja za sigurnu Hrvatsku i siguran Vukovar", rekao je Mažar.

Zdravko Marić nosi HDZ-ovu izbornu listu u V. izbornoj jedinici

Članovima HDZ-a obratio se i ministar financija Zdravko Marić i, kako je sam najavio, nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici, koji očekuje da stranka u toj izbornoj jedinici ostvari rezultate s izbora od prije četiri godine, a po mogućnosti i da ih nadmaši.

Tijekom druženja s HDZ-ovcima, u Lovačkoj kući na izlazu iz Vukovara, Plenkoviću uručeno više od stotinu pristupnica novih članova HDZ-a iz Vukovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2022 16:24