SJEDNICA VLADE

Plenković: ‘Vladinim mjerama se sprječava da cijena struje ne bude 100 posto veća‘

Kaže da je cilj paketa da svi ostanu na nogama i da država bude uz svoje građane i gospodarstvo

Andrej Plenković

 Davor Pongracic/Cropix

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković u uvodnom je govoru govorio o vladinim mjerama pomoći vezano uz energente i inflaciju, piše N1.

- Glavna tema današnje sjednice Vlade je posvećeno četvrtom paketu mjera za zaštitu građana i gospodarstva u ovoj krizi uzrokovanoj velikom mjerom brutalnom agresijom Rusije na Ukrajinu, rekao je.

Kaže da je cilj paketa da svi ostanu na nogama i da država bude uz svoje građane i gospodarstvo.

- Djelujemo da se u hrvatskom društvu održi socijalna kohezija i da gospodarski subjekti prođu sa što manje. Ovaj četvrti paket mjera dolazi na dnevni red Vlade nakon što su resori proteklih tjedana radili na pripremi, on je sveobuhvatan i snažan. Razvivši visok stupanj povjerenja u dijalogu sa socijalnim partnerima, dogovorili smo paket koji se sastoji od tri temeljna cilja: ublažavanje rasta cijena energenata, zaštita od inflacije i posebne potpore i poticaji ciljanim skupinama" rekao je Plenković.

Ovo je već treća godina politike državnog intervencionizma, dodao je, podsjećajući da je intervencija počela s covid-krizom.

- Vladinim mjerama se praktični sprječava da od 1. travnja cijena struja za kućanstva ne bude dvostruko veća, odnosno 100 posto, a cijena plina za 70 posto. Mjere izravno koriste našim građanima i gospodarstvu, istaknuo je.

Zahvalio se svim članovima Vlade koji su radili na paketu.

- Poruka je jasna: proći kroz krizu svi zajedno uz očuvanje socijalne kohezije i veliku socijalnu osjetljivost Vlade RH, kaže premijer, a prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:23