VIJEĆE ZA OBRANU

Plenković zakopčan po pitanju aviona: ‘Sve smo raspravili danas, postoji i priopćenje‘

Predsjednik Vlade komentirao je i rezultate lokalnih izbora, a za Zagreb je samo rekao da će "biti drugi krug"
 Robert Fajt/Cropix

Premijer Andrej Plenković u poslijepodnevnim satima četvrtka boravio je u Gospiću na radnom sastanku s lokalnom organizacijom HDZ-a kao i s kandidatima za drugi krug na lokalnim izborima.

Premijer Andrej Plenković pozdravio je članove stranke i rekao da su došli dati podršku kandidatima.

Darko Milinović je prošlost i HDZ-a i Ličko-senjske županije”, rekao je Ernest Petry, kandidat za župana.

“Uvjeren sam da će Petry dobiti veliku potporu u drugom krugu. Spada u generaciju mladeži HDZ-a koja je u najzrelijoj dobi za ključne dužnosti. Što se tiče sučeljavanja, treba procijeniti lokalne okolnosti”, dodao je Plenković.

O izboru borbenih zrakoplova je rekao: “Danas je bilo Vijeće za obranu, postoji priopćenje i o tome ne bih više. Sve smo raspravili danas i priopćenje. S razlogom nema u priopćenju je li donesena odluka.” Na ponovno pitanje nije htio odgovoriti je li donesena odluka, javlja N1 Televizija.

Komentirajući izjavu predsjednika države da nije šef oporbe, rekao je: “Milanović je obišao više SDP-ovih džepova nego što sam ja bio na terenu. Pitajte njega je li išao slučajno ili je išao pomagati. Citirajte i pustite njegove sve uvrede pa onda napravite uvid u ono što se zbivali proteklih godinu dana.”

O izborima u Zagrebu rekao je: “Bit će drugi krug.”

Na ponovno pitanje je li izabran francuski Rafale i je li ta odluka posljedica njegova dobrog odnosa s Macronom, premijer je odgovorio:

- Ne znam čiji su to navodi. To su tlapnje…

O smjeni Dijane Zadravec rekao je: “Vodstvo odlukama o funkcioniranju bolnice bavi se v.d. ravnatelja, ostalo nije tema ni za mene niti je zanimljivo.Ministar je dao jasnu izjavu da se sve istraži.”

Komentirajući današnji sastanak Vijeća obrane, na kojem je sudjelovao s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, rekao je da se razgovaralo samo o nabavci borbenih aviona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2021 22:13