INICIJATIVA

Plenkovića zbog reakcije nakon nesreće žele proglasiti počasnim građaninom Kosova: ‘Zaslužuje najviše poštovanje‘

Prijedlogu bivšeg veleposlanika Kosova pridružila se i Ermina Lekaj Prljaskaj dodajući da se Plenković ponašao kao da su stradali građani njegove zemlje
Andrej Plenković i Albin Kurti
 Vlada RH

Andrej Plenković mogao bi biti proglašen počasnim građaninom Kosova. Lulzim Peci, bivši veleposlanik Kosova na svom je Facebook profilu iznio prijedlog da se Plenkovića proglasi počasnim građaninom zbog pomoći kosovskim državljanima nakon nedavne nesreće na autocesti pored Slavonskog Broda.

"Premijer Hrvatske Andrej Plenković treba biti proglašen počasnim građaninom Kosova. Briga i pomoć koju je hrvatska Vlada pokazala prema žrtvama, ozlijeđenima i onima koji su doživjeli tragičnu nesreću u nedjelju zaslužuje najviše poštovanje naše zemlje", napisao je Peci.

Tom prijedlogu se pridružila i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica u Saboru dodajući da se Plenković ponašao kao da su stradali građani njegove zemlje, osobito osobno ih posjetivši u bolnici.

- Reakcije svih institucija i premijera bile su više od očekivanih - kazala nam je Lekaj Prljaskaj. Prijedlog je u ovom trenutku neslužben, no treba očekivati da će biti sročen i službeno te upućen Vladi Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:50