AFERA MEJLOVI

Plenkovićeva oporba želi reprizu ‘afere Karamarko’

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

HDZ-ovci koji su nezadovoljni Andrejem Plenkovićem kao predsjednikom stranke i premijerom nestrpljivo očekuju da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donese odluku u (ne)pokretanju postupka protiv njega i počne preispitivanje je li i on osobno u aferi Hotmail bio u sukobu interesa.

Povjerenstvo je u povodu prijave protiv Plenkovića otvorilo postupak, ali nije održalo ni jednu sjednicu niti odlučilo hoće li išta pokretati protiv Plenkovića.

Zasad je prijava kod izvjestitelja i prikuplja se dokumentacija. U Povjerenstvu kažu da će se ovaj slučaj rješavati bez odgode.

Nezadovoljnici u HDZ-u smatraju da bi u slučaju pokretanja postupka, a osobito utvrđivanja sukoba interesa, Plenković morao slijediti sudbinu Tomislava Karamarka koji je pod pritiskom javnosti, ali i Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa, odstupio kad se utvrdilo da je njegova supruga bila u poslovnim odnosima s Jozom Petrovićem, konzultantom MOL-a.

- Povjerenstvo u slučaju Plenkovića, ako i pokrene postupak, može samo utvrditi da nikakvog sukoba interesa nije bilo. On nije javni interes podredio svom privatnom interesu niti je ikome pogodovao. To je prva stvar, a druga je činjenica da nije Plenković formirao radnu skupinu koja je sudjelovala u izradi Zakona o izvanrednoj upravi - rekao je naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:12