PISMO ZA PREMIJERA

Plenkoviću poslane prijetnje smrću u omotnici s bijelim prahom: ‘Lijek za izdajnike je novičok!‘

Zbog prijetnji premijeru ranije u subotu su prijavljena i pritvorena dvojica muškaraca
Andrej Plenkovic u Westin je stigao u blindiranom automobilu
 
 Goran Mehkek/Cropix

Iz HDZ-a su u subotu izvijestili da je predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković na adresu središnjice stranke primio omotnicu s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću.

"Nakon što su djelatnici HDZ-a pozvali policiju, ona je zbog očevida izuzela omotnicu sa sumnjivim sadržajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje", ističu u stranci.

Hina neslužbeno doznaje da tekst poruke upućene premijeru, koja je bila u omotnici, završava s riječima "a za izdajnike jedan od lijekova je i novičok".

Zbog prijetnji premijeru ranije u subotu su prijavljena i pritvorena dvojica muškaraca - 63-godišnjak s kutinskog područja i 48-godišnji Zagrepčanin.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade.

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta", priopćila je policija.

Zagrepčanin (48) je pritvoren jer je premijeru prijetio na društvenoj mreži, objavivši na svom profilu tekst kojim je "iskazao prijetnju usmrćivanjem".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2020 17:16