PODJELA OBROKA

Pleter preuzeo kuhanje u Petrinji: ‘Hrana je dobra, ali volonteri su ipak kuhali s više ljubavi‘

U šatoru na dječjem igralištu jučer se pod palicom Pletera poslužuje hrana "na liniji". Dio šatora predviđen je i za konzumaciju hrane
 Ronald Goršić/Cropix

Od jučer u podne na novoj lokaciji u Petrinji poslužuje se hrana.

Na prijedlog gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, podjela hrane pod palicom tvrtke Pleter vrši se na dječjem igralištu u Vatrogasnoj ulici. Točnije, u šatoru površine 300 četvornih metara hrana se dijeli na liniji. Pritom se vodi računa o epidemiološkim mjerama, a u dijelu šatora hrana se može i konzumirati.

Pokraj šatora su, pak, postavljeni i mobilni sanitarni čvorovi.

U Glini je također u podne Pleter počeo s podjelom hrane stanovništvu na uobičajenoj lokaciji ŠRC Banovac.

Ljudi strpljivo čekaju u redu na svoju porciju gulaša s krumpirom, salatom od cikle i kruhom, a neki volonteri Crvenog križa su obrok odlučili pojesti za stolom pod šatorom. Van mogu ponijeti sokove, vodu, mlijeko, voće...

Na upit kako je, kakva je hrana, odgovaraju: "Dobra, ali, iskreno, prije je bila bolja".

- Volonteri su kuhali s više ljubavi. Dok se nije umiješala politika, bilo je bolje. Marilo se za detalje. Ali, ovo nije vrijeme da se bira. Toplo jelo znači puno. Evo, na primjer, ja osobno grašak ne volim, ali kad ga je Mate Janković skuhao, bio je odličan - kaže nam Zvonimir Pavlović, 24-godišnji petrinjski mesar koji inače radi na dostavi pizze, a trenutačno dane provodi kao volonter Crvenog križa.

Pitamo ga je li sad veća gužva ili je bila prije dok su kuhali volonteri i otkriva da je danas manja gužva.

- Uglavnom stariji dolaze po hranu. Mlađe je sram jer što će selo pričati. A ima i onih koje zlorabe. Uzimaju i stvari koje im ne trebaju. Neki dan sam odnio ženi sedam pari tenisica, ali niti jedne nije htjela jer joj se nisu sviđale. Što reći na to, osim da me rastužuje - zaključuje petrinjski volonter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:15