ZAPOŠLJAVANJE

Pleteru nije dosta 608 zaposlenika za posao na Baniji, raspisali natječaj za još troje!

Kako se navodi u natječaju, tvrtka radnike traži na puno radno vrijeme, rok prijave je 20. siječnja
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Dva dana nakon što je kuhanje hrane za stradalnike na Baniji od volontera preuzela državna tvrtka Pleter Usluge, na njihovim stranicama osvanuo je natječaj kojime zapošljavaju troje novih djelatnika.

Svo troje, vidi se iz natječaja, Pleter zapošljava zbog "povećanog obima posla", radnici će na određeno vrijeme biti zaposleni na području Petrinje, a natječajem se traže novi konobar, novi pomoćni radnik te novi vozač.

Iz kojeg razloga Pleter Uslugama trebaju novi radnici da bi preuzeli posao kojeg su dosad obavljali volonteri nismo uspjeli doznati, ali vrijedi napomenuti kako je riječ o državnoj tvrtki koja zapošljava sve skupa 1223 radnika, od čega njih čak 608 u ugostiteljstvu.

Dapače, potreba za novim djelatnicima čudi tim više što je sam predsjednik Uprave tvrtke te general Marijan Mareković tijekom vikenda Jutarnjem rekao da su mjere ograničenja utjecale i na poslovanje Pletera kojemu u ovom trenutku ne rade četiri tržišna restorana i tri hotela, a iz čega proizlazi da onda i dio radnika trenutno radi smanjenim obim posla nego što je to uobičajeno u normalnim okolnostima.

Kako se navodi u natječaju koji je na stranicama Pletera objavljen jučer, tvrtka radnike traži na puno radno vrijeme, rok prijave je 20. siječnja, a prednost se daje kandidatima s područja zahvaćenima potresom.

Upravu Pleter usluga pitali smo iz kojeg razloga zapošljavaju nove ljude te nisu li povećani obim posla mogli pokriti trenutnim zapsolenicima, a njihov odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:16