DOBRI REZULTATI

Po turističkom prometu na kontinentu Karlovačka županija odmah iza Zagreba

Zadovoljna rezultatima, županica Furdek Hajdin u svom ih priopćenju naziva „samo početkom“

Martina Furdek-Hajdin

 Vanesa Pandžić/Cropix

Karlovačka županija ostvarila je u prvoj polovini godine 82 posto više dolazaka i 84 posto više turističkih noćenja u odnosu na lani, te je nakon Zagreba na drugom mjestu po turističkom prometu županija kontinentalne Hrvatske, priopćeno je iz ureda županice Martine Furdek-Hajdin.

Dolazaka je bilo 81.869, a noćenja 151.503.

Oko polovine turističkog prometa ostvareno je na području Rakovice, a Ozalj i Karlovac bilježe udvostručenje turističkog prometa koji ni prošle godine nije bio loš, iako jest bio manji od rekordne 2019.

Direktor turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak ističe važnost ostvarenja sve veće disperzije turista diljem županije, što smatra rezultatom „sustavnog ulaganja i napora“.

"Rezultat je to brojnih realiziranih aktivnosti i inicijativa u županiji, za aktivni odmora u prirodi i na otvorenom, za festivale, za sportska događanja, posebice za Quattro River Rally i World Rally Championship i brojne biciklijade, naglasio je Fanjak.

Zadovoljna rezultatima, županica Furdek Hajdin u svom ih priopćenju naziva „samo početkom“.

„Rezultati nisu slučajni. Ovo je posljedica sustavnog promišljanja i ulaganja u različite turističke proizvode, ali i rezultat sjajne suradnje Karlovačke županije sa turističkim zajednicama, privatnim poduzetnicima u turizmu i mjerodavnim ministarstvom“, rekla je Furdek Hajdin i posebno naglasila da rezultati govore o prepoznatljivosti destinacije, posebno u domeni aktivnog turizma i manifestacija.

Svoj optimizam da će u buduće turistički promet samo rasti bazira na velikim projektima poput „Dodira civilizacija“ kroz koji se obnavlja niz starih gradova.

U povećanju broja dolazaka turista prednjače kampovi i obiteljski smještaj i to ponajviše zbog turista iz Njemačke, Nizozemske i Austrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:41