PROVEDENA ŽELJA

Po Vladinom nalogu smijenjen direktor Petrokemije koji je isplatio regres

 Miroslav Kiš / Cropix

KUTINA – Nadzorni Odbor Petrokemije Kutina na izvanrednoj sjednici u utorak navečer, razriješio je dužnosti predsjednika Uprave Petrokemije, Borisa Mesarića.

Tom je smjenom Nadzorni odbor proveo odluku Vlade RH, koja je 22. travnja zatražila smjenu Mesarića jer je isplatio regres radnicima kutinske tvornice.

Novi predsjednik Uprave nije izabran, Petrokemiju će voditi tri preostala člana Uprave do izbora novog predsjednika Uprave.

Predsjednik Nadzornog odbora Željko Klaus zadužen je da do petka obavi potrebne konzultacije u Vladi kako bi se izabrao novi predsjednik Uprave Petrokemije.

Klaus je nakon jednosatne sjednice Nadzornog odbora izvijestio novinare kako je za smjenu Mesarića glasovalo pet od sedam članova Nadzornog odbora, odnosno da su za smjenu glasovali predstavnici zaposlenika Petrokemije i predstavnica Vlade, dok su predstavnici mirovinskog i investicijskih fondova bili protiv smjene.

- Malo je čudno da predstavnici radnika glasuju za smjenu direktoru koji im je isplatio regres, no mi smo to učinili na zahtjev gospodina Mesarića i kako bi Petrokemija pretrpjela najmanje štete - rekao je Klaus.

Klaus je rekao kako su četiri člana Nadzornog odbora iz Petrokemije glasovala protiv svoje savjesti, jer je Mesarić bio dobar predsjednik Uprave, koji je jedan od zaslužnih što je Pertrokemija opstala.

On je potvrdio da je jedini do sada istaknuti kandidat za novog predsjednika Uprave Petrokemije aktualni gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, te da on ima potporu većine članova Nadzornog odbora

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:21