SPORNA LOKACIJA

POBUNA RODITELJA IZ SRBIJE 'Našu djecu su smjestili u Loru, a tamo su ubijali Srbe!'

Pobjednike Sportskih igara mladih Hrvati su nagradili natjecanjem u Splitu i boravkom u vojnoj bazi Lora. Oko 550 djece iz Srbije trebalo bi boraviti na mjestu gdje su devedesetih godina ubijali i mučili Srbe u Hrvatskoj. Organizator u tome ne vidi ništa sporno, piše srpski Kurir.

Kada su čuli da će im djeca biti smještena u bivši logor, dio roditelja odlučio je bojkotirati put i ne slati djecu na natjecanje.

- Nas deset roditelja neće dozvoliti da djeca krenu na taj put. Ma, kakvi, nema sile! Moji sinovi se neće klanjati hrvatskoj zastavi i pjevati njihovu himnu. Ni u ludilu, kazao je jedan od roditelja.

Nakon pobune roditelja, jučer je ipak došlo do promjene smeštaja, pa će oko 550 sportaša iz Srbije spavati u hotelu 'Zagreb', ali nakon svega pojedine roditelje ni to nije uvjerilo da puste svoju djecu na put.

- Kao prvo, netočna je informacija da dolazi 550 djece. Prema našim informacijama, ima ih 150. Osigurali smo im smještaj. Srećom, to su bile posljednje sobe koje smo imali slobodne. Naravno da nikome nije u interesu da se bilo tko osjeća loše. Mi ćemo se pobrinuti da sve prođe u najboljem redu, proučio je direktor hotela 'Zagreb' za Jutarnji list.

- Naš cilj je plemenit, da se djeca druže, povijest je bila takva kakva je, ali treba gledati budućnost i kreirati je prijateljski. U jeku sezone tamo ima 5.500 dece iz Bosne, Hrvatske, Makedonije, Srbije... Već četiri godine odsjedaju u Lori i svi su oduševljeni. Samo ove godine će, zbog te besmislene pobune, djeca iz Srbije biti premeštena u hotel 'Zagreb', što je loše jer će se odvojiti od grupe, rekao je za Kurir Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:26