OPORBENO OKUPLJANJE

POBUNA U SDP-u Hajdaš u Zagorje pozvao polovicu Predsjedništva, pogledajte tko je sve došao na sastanak!

 
Siniša Hajdaš Dončić
 Bruno Konjević / CROPIX

Polovica Predsjedništva SDP-a u srijedu se sastala u Zagorju gdje im je domaćin bio Siniša Hajdaš Dončić i na neformalnom sastanku dogovorila da neće prihvatiti prijedlog novog stranačkog Programa.

Razlog je, kažu oponenti aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića, što novi Program SDP-a nije donjela radna skupina koja je bila zadužena za njegovu izradu, nego ih se tri mjeseca uopće nije sazvalo, da bi prije nekoliko dana dobili gotov tekst za koji čak ne znaju ni tko mu je autor.

Naknadno je, naime, Davorko Vidović kazao da je on napisao taj tekst, no nisu svi uvjereni da je baš tako.

- Program je loš, ali nije ni u tome poanta, već u načinu. Ne može se radnoj skupini, a onda i Predsjedništvu servirati gotov tekst koji bi mi samo trebali izglasati i poslati dalje na Glavni odbor, a potom na Konvenciju.

Stvar je u tome da se mora poštovati procedura - kazala nam je osoba koja je bila na sastanku u Zagorju. Prema našim informacijama, osim Siniše Hajdaša Dončića na neformalnom sastanku bila je i Biljana Borzan, Arsen Bauk, Predrag Fred Matić, Peđa Grbin, Vedran Babić, Bojan Glavašević. Navodno se trebao odazvati i Mihael Zmajlović, ali je bio spriječen.

Sudionici zagorske inicijative kažu nam da imaju većinu u Predsjedništvu SDP-a i da će novi stranački Program biti odbijen na sjednici koja je sazvana za subotu ujutro, neposredno prije Glavnog odbora. Saznajemo i kako ovo nije prvo ovakvo "oporbeno" okupljanje u Zagorju, te da je na prošlom bio čak i Domagoj Hajduković koji se smatra jednim od "čvrščih" Bernardićevih pristaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:28