ENVER MORALIĆ

'POČASNI SAM KONZUL CRNE GORE U POŽEGI, ALI NIJE MI POMOGAO MOJ PRIJATELJ MESIĆ' Naš poznati biznismen ušao u diplomaciju: 'Ne znam tko me preporučio'

Još nisam dobio svu dokumentaciju, ali sam krenuo u potragu za prostorom za konzulat u Požegi, rekao je Enver Moralić
Enver Moralić
 Goran Šebelić / CROPIX

Na 157. sjednici vlade Crne Gore 13. veljače 2020. donesena je odluka o otvaranju konzulata sa sjedištem u Požegi, a za počasnog konzula imenovan je Enver Moralić, većinski vlasnik tvrtke Kutjevo d.d. i Božjakovina d.d.

Ova vijest, objavljena na samo nekoliko lokalnih portala, zainteresirala je stanovnike Požeštine pa smo je provjerili upravo kod Moralića.

- Da, imenovan sam za počasnog konzula Crne Gore sa sjedištem u Požegi, i to je za mene veliko priznanje i čast koju su mi ukazali Crnogorci. Još nisam dobio svu dokumentaciju, ali tražim prostor za konzulat u Požegi. Svi potrebni kontakti oko organizacije poslovnih susreta i razvoja suradnje bit će vođeni iz Kutjeva gdje imam tajnicu - rekao je Moralić.

Dodao je kako s brojnim crnogorskim tvrtkama ima razvijenu dugogodišnju suradnju u raznim gospodarskim projektima.

- Planova je dosta, osobito u poljoprivredi, poput sjemenarstva koje imamo u Kutjevu, vinogradarstvu i vinarstvu, gastronomiji i turizmu, pa i raznim kulturnim sadržajima - kaže Moralić.

Kako je za imenovanje počasnog konzula potrebna nečija preporuka, zanimalo nas je je li kod njegova prijedloga kumovalo prijateljstvo s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

- A ne, nije me on predložio, iako sam sa svojim prijateljem Mesićem često išao u Crnu Goru u godinama kad se ona osamostalila i poslije. Ostvario sam brojne kontakte s njihovim poslovnim ljudima. Zapravo, još nemam točnu informaciju tko me predložio za počasnog konzula - izjavio je.

- Imajući u vidu dugogodišnje profesionalno iskustvo i značajne kontakte u privredi, posebno zapaženu reputaciju vlasnika poznate kompanije Kutjevo, gospodina Envera Moralića preporučuje da bude i spona u jačanju odnosa i snažnijem povezivanju biznis zajednica dviju država, uz angažman i na unapređenju suradnje iz drugih područja od obostranog interesa.

Otvaranjem konzulata Crne Gore u Požegi, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, širi se mreža konzularnog predstavljanja i jača promocija vanjskopolitičkih aktivnosti i interesa Crne Gore u Hrvatskoj - naveli su pak iz ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

U Gradu Požegi kažu kako su o imenovanju doznali iz medija i još nisu dobili službenu potvrdu, pa i ne znaju kada će i gdje biti otvoren počasni konzulat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:02