KBC RIJEKA

POČELA NAPLATA PARKINGA U KRUGU DJEČJE BOLNICE U RIJECI Građani ogorčeni visinom cijene, Uprava objašnjava: 'Uvodimo red'

Rijeka, 220714.Holandski turist M. Rolleman koji je u nedjelju pretucen u restoranu Bijeli san u Porecu, oporavlja se nakon operacije u Susackoj bolnici na odjelu maksilofacijalne kirurgije.Na fotografiji: zgrada susacke bolnice.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimas / CROPIX

Nakon uvođenja naplate parkiranja u krugu KBC-a Rijeka i Sušak, od danas naplata parkiranja započinje i u krugu KBC-a Kantrida, odnosno dječje bolnice, priopćeno je iz Rijeka plusa, piše Novi list .

Prema ovoj odluci, sat parkiranja u krugu dječje bolnice stajat će, jednako kao i na ostala dva lokaliteta riječkog KBC-a, nemalih deset kuna, a iz Rijeka plusa objašnjavaju kako se naplata uvodi temeljem Sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji, potpisanog 21. listopada 2015. godine između KBC-a Rijeka, Grada Rijeke, Rijeka plusa te KD-a Autotrolej, na inicijativu uprave KBC-a.

Iako će prvih šezdeset minuta parkiranja biti besplatno, riječ je o odluci koja će dodatno opteretiti budžete roditelja najmlađih pacijenata jer dok u blizini KBC-a na lokalitetima Rijeka i Sušak postoje alternativna rješenja za parkiranje, kod dječje bolnice nigdje u blizini ne postoje javna parkirališta s povoljnijim cijenama. Da i postoje, svaki roditelj zna koliko je 'jednostavno' malo dijete, pritom još i bolesno, stotinama metara nositi od auta do bolničke zgrade, posebno kada su i vremenski uvjeti loši. Jednako tako, svatko tko je ikad bio na pregledu ili liječenju u nekoj od bolnica zna i koliko je realno da će ono zbog čega je u bolnicu došao obaviti unutar sat vremena, koliko je dopušteno trajanje parkiranja bez naplate.

Do uvođenja naplate parkiranja u dječjoj bolnici došlo je na inicijativu vodstva riječkog KBC-a, s obrazloženjem kako će se time uvesti red u prometovanju bolničkim krugovima te osigurati nesmetan protok vozila, piše Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:46