U DVORANAMA

Počelo masovno cijepljenje u Puli: ‘Ovo nam je karta za povratak u normalan život‘

Ovaj je tjedan više od 4300 doza distribuirano u primarnu zdravstvenu zaštitu za cijepljenje populacije u Istarskoj županiji
 Goran Sebelic/CROPIX

U srijedu je u Puli počelo masovnije cijepljenje protiv bolesti COVID-19, i to u sportskoj dvorani Talijanske osnovne i srednje škole, a potom će krenuti i u porečkoj dvorani Žatika. Tom je prigodom ravnatelj istarskih domova zdravlja Ante Ivančić pojasnio kako će se prvoga dana cijepiti 648 građana s prvom dozom Pfizera, a u naredna tri dana u Puli će se cijepiti ukupno 1800 građana.

Nakon Pule, masovno cijepljenje građana idući tjedan započet će u Poreču u sportskoj dvorani Žatika. Dosad je u Istri cijepljeno više od 20 tisuća osoba jednom dozom, a oko 5 tisuća procijepljeno je s dvije doze. Inače, sportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole od srijede je jedini cjepni punkt u Puli i ovaj je tjedan više od 4300 doza distribuirano u primarnu zdravstvenu zaštitu za cijepljenje populacije u Istarskoj županiji, pojasnio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

image
Goran Sebelic/CROPIX

Načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je kako je upravo procjepljivanje stanovnika ključna aktivnost kako bi završili bitku s koronavirusom.

- Očekujem kako će količine cjepiva koje dolaze u Istru rasti. Hrvatska u travnju očekuje 500 tisuća doza te se i mi nadamo značajnijoj količini što će zahtijevati da se u svih sedam ispostava istarskih domova zdravlja organizira masovno cijepljenje - zaključio je Kozlevac naglasivši kako poštujući mjere koje su na snazi i u suradnji s građanima svi zajedno možemo doprinijeti da se vrlo brzo situacija poboljša i da uđemo spremni u ljetnu turističku sezonu.

image
Goran Sebelic/CROPIX

Zamjenica pulskog gradonačelnika Pule Elena Puh Belci apelirala je pak da se Istri u što skorijem roku osiguraju adekvatne doze cjepiva.

- Na cijepljenje gledam kao na kartu za povratak u normalan život. Uspjeh turističke sezone ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Istra je prošle godine, prije pronalaska cjepiva, bila sigurna destinacija, nema razloga da to ne bude i ove. Mi ćemo sa svoje strane posložiti sustav tako da možemo brzo i efikasno reagirati. Bit ćemo spremni za PCR testiranja, za cijepljenje i za sve druge aktivnosti i akcije koje nam garantiraju da ćemo imati zdrave ljude i dobru sezonu - zaključila je Puh Belci.

image
Goran Sebelic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:37