SPOJENI VIKEND

POČINJE KAOS NA CESTAMA Na A1 vozi se u koloni uz povremene zastoje, na Lučkom kolona oko 3 km, a velike gužve su i u smjeru Crikvenice i Krka

 Damir Krajac / CROPIX

Zbog prometne nesreće poslije naplate Lučko u smjeru Karlovca (na 4. km) vozi se u koloni uz zastoje (vozi se voznim i perticajnim trakom, vozila se nalaze u zaustavnom traku). Zbog vrlo gustog prometa na pojedinim dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca vozi se u koloni uz povremene zastoje. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) kolona je oko 4 km.  

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica u smjeru Crikvenice/Krka povremeno se vozi u koloni. Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik kod čvora Vrpolje (na 328.km) u smjeru Splita vozi se usporeno. Vozače pozivamo na povećani oprez. 

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, posebice na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale DC1, na Krčkom mostu, na graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Srbijom, na prilazima turističkim središtima na obali te u trajektnim lukama i pristaništima. 

Mokrih i skliskih kolnika od kiše mjestimice ima na cestama u Dalmaciji. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik nakon čvora Pirovac u smjeru Zagreba vozi se preticajnim trakom uz ograničenje brzine, zbog izvanrednih radova. 

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2.

Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Povodom blagdana Tijelova zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u danas, 15. lipnja, od 14 do 23 sata.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, bit će u subotu, 17. lipnja, od 04 do 14 sati te u nedjelju, 18. lipnja, od 12 do 23 sata. Popis cesta na kojima je zabrana:http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/. Zabrana nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala). 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:50