VREMENSKE PRILIKE

U Lici pada snijeg, zimski uvjeti na brojnim prometnicama, zbog prometnih nesreća zatvoreni tuneli i ceste

Za sav je promet zbog olujnog vjetra zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Stanje na prometnicama u Brinju

 Hrvatski Autoklub/

Hrvatski autoklub objavio je u utorak da su zbog prometnih nesreća zatvoreni tunel Sveti ilija (DC76) te državne ceste 29 (Mače-Peršaves) i 27 (Gračac-Karin).

Za sav je promet zbog olujnog vjetra zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar;

- dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;

- DC27 Gračac-Karin;

- DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

- Paški most (DC106).

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, Krčkom mostu, državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića i državnoj cesti DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) i na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mokri i skliski u unutrašnjosti zemlje. U Lici pada snijeg koji se zadržava na kolniku te se na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno i otežano. Trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za sva ostala vozila obvezna je zimska oprema u Lici:

- DC1 Vaganac-Korenica-Gračac-Knin;

- DC23 Jezerane- Žuta Lokva-Senj;

- DC25 Korenica-Lički Osik-Karlobag;

- DC42 Poljanak;

- DC50 Žuta Lokva-Otočac-Sveti Rok-Gračac;

- DC52 Špilnik-Korenica;

- DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;

- DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;

- DC429 Selište drežničko-Prijeboj;

- DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča;

- DC547 Sv. Rok-Mali Alan;

- ŽC5203 Dobroselo-Brotnja;

- ŽC5217 Mazin-Bruvno.

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:33