IGRA PRIJESTOLJA

POČINJE NAJNAPETIJA UTRKA ZA FUNKCIJE NA HRT-U U igri za fotelju i Mirjana Rakić, Tihomir Ladišić i Mirna Zidarić

Nakon izbora privremenih vršitelja čelnih dužnosti na HRT-u, na Prisavlju su krenule kalkulacije o tome tko će se sve prijaviti na javni natječaj za ravnatelje, glavne urednike i druge vodeće pozicije, ukupno njih 40-ak. Prvi javni natječaji bit će objavljeni početkom ovog mjeseca, a na HRT-u optimistično očekuju da bi ravnatelje četiri programske jedinice - programa, produkcije, tehnologije i poslovanja - mogli dobiti već do kraja ožujka. Dok najviše pažnje, a time i nagađanja izaziva pozicija ravnatelja programa, većini je ipak najzanimljivije to tko će stati na čelo četiri HTV-ova programa, od kojih svaki od sada ima svog glavnog urednika. Ipak, kako je još vrlo rano, teško je procijeniti tko bi mogao pretendirati na koju fotelju.

Izvlačenje iz naftalina

Iako većina smatra da je ekipa sadašnjih vršitelja dužnosti koje je postavio glavni ravantelj HRT-a Goran Radman uistinu tu samo privremeno, drugi u njihovim pristancima da i dalje obnašaju te dužnosti vidi i ambiciju da te funkcije zadrže. U tom se kontekstu spominje i ime Mirjane Rakić, i to unatoč tome što je pred mirovinom, kao i Deana Šoše kao glavnog urednika “kulturnog” HTV3, koji je za svoju dosadašnju koncepciju dobio samo pohvale. U igri je navodno i dalje Domagoj Novokmet, vjerojatno kao voditelj Informativnog medijskog servisa. Kuloari govore i o drugim kandidatima koji su se spominjali i u prijašnjim izborima, poput sportske novinarke Mirne Zidarić i Gorana Rotima, neki iz naftalina izvlače Denisa Latina koji sada radi Dnevnik 3 kao drugi urednik, a tu je, naravno, i Zoran Šprajc kojeg neizostavno uvlače u sve moguće kadrovske križaljke.

Vanjski ljudi

Budući da je Radman svojedobno dao do znanja da ne računa samo na HRT-ovce, pojavile su se priče o tome tko bi se sve od bivših HRT-ovaca mogao vratiti. Dubravko Merlić, čije je ime najspominjanije, to nam je oštro opovrgnuo, što vrijedi i za njegovu suprugu Željku Ogrestu, a na toj listi su se našli i Tihomir Ladišić te Silvana Menđušić, koja već honorarno radi na “8. katu”. Od ljudi izvana kao mogući kandidati ponovno se spominju bivša T-HT-ovka Ivana Šoljan (koja navodno nema sve potrebne uvjete), slobodni novinar Drago Pilsel (trač je krenuo nakon sastanka kod Radmana ) te direktor HUP-a Davor Majetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:56