SPAŠAVANJE NAJUGROŽENIJIH

Počinje predaja zahtjeva za otpisivanje dugova: Provjerite jeste li u Registru!

Prioritet u otpisivanju dugova imat će dužnici koji se već nalaze u sustavu socijalne skrbi, oko 9000 ljudi
Ilustracija
 HANZA MEDIA

ZAGREB - Oko 60 tisuća najsiromašnijih građana Hrvatske od danas se mogu prijaviti za otpis duga. Informacije o svim potrebnim dokumentima i obrascima za postupak objavljene su na internetskim stranicama Fine, a očekuje se kako će se mjerom olakšati život socijalno najugroženijih Hrvata, javlja HRT .

Prioritet u otpisivanju dugova imat će dužnici koji se već nalaze u sustavu socijalne skrbi, oko 9000 ljudi.

Za provjeru zadovoljavaju li kriterije građani moraju doći u poslovnicu Fine te ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Provjerom Registra otpisa duga, dužnici će dobiti ispis svog duga, a nakon što u ovlaštenom Centru za socijalni skrb dobiju potvrdu o primanju socijalne naknade potrebno je ispuniti Zahtjev za otpis duga.

Dužnici moraju uputiti zaseban zahtjev svim svojim vjerovnicima koji potom imaju 15 dana da Centru za socijalnu skrb potvrde primanje zahtjeva te isto toliko da dug i otpišu.

Podsjetimo, Vlada je sredinom siječnja prihvatila sporazum o oprostu duga do 35 tisuća kuna, koji obuhvaća tele operatere, banke, javna poduzeća i gradove te od nedavno i Poreznu upravu. Procjenjuje se da će mjera zahvatiti oko 60 tisuća građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:24