SUKOB INTERESA

'POČINJEMO ČEŠLJATI FAJLOVE!' Premijer Milanović najavio pozornije praćenje članova Vlade

U slučajevima poput nadzornih odbora, smatra Milanović, zapravo se ne radi o sukobu interesa, no 'zakon je takav i treba ga poštivati'
Zagreb, 110413.Sjednica Vlade RH na kojoj je donesena odluka o raspisivanju lokalnih izbora koji se trebaju odrzati 19. svibnja.Na fotografiji: Vesna Pusic i Zoran Milanovic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Premijer Milanović najavio je danas „češljanje fajlova“, kako bi se ustanovilo tko od članova Vlade sjedi u više od dva nadzorna odbora.

Naime, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa počelo je kažnjavati dužnosnike koji su, sukladeno zakonu, u sukobu interesa. Zbog toga, upozorio je Milanović, mnogima će Povjerenstvo razrezati i kazne od po nekoliko tisuća kuna. Iako se u slučajevima poput nadzornih odbora, smatra Milanović, zapravo ne radi o sukobu interesa, zakon je takav i treba ga poštivati.

„Stvaran sukob interesa je ipak nešto drugo“, istakao je Milanović, koji ne isključuje ni mogućnost izmjena zakona.

Milanović se osvrnuo i na zakone o starteškim investicijama i o ugljikovodicima. Radi se, kazao je, o nečemu što je lex specialis i moguće je da se on razlikuje od općeg zakona, no važno je da nije u sukobu s Ustavom.

„Bitno je da takav zakon nije protuustavan i da nije protiv općih načela“, zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:39