OČEKIVAO DA SAM DA OSTAVKU

POD ISTRAGOM ZBOG KORUPCIJE Ministar Zmajlović smijenio ravnatelja NP Krka Željka Bulata

Sve ovo nanosi ogromnu štetu ugledu Nacionalnog parka Krka - ističe u priopćenju ministar Zmajlović

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović razriješio je danas ravnatelja Nacionalnog parka (NP) Krka, Željka Bulata, protiv kojeg se provodi istraga na Odjelu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala splitskog Županijskog suda, a za vršitelja dužnosti ravnatelja NP Krka imenovao je Dragu Marguša.

Istraga protiv Bulata provodi se po nalogu USKOKA, zbog, kako se navodi u Rješenju splitskog Županijskog suda, „postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo primatnja mita u gospodarskom poslovanju“, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

NEDJELJNI OTKRIVA 'Bulat mi je srušio hotel, koštao me tri milijuna eura, obnovio sam ga i on mi sada ne da struju’

„Sve ovo nanosi ogromnu štetu ugledu Nacionalnog parka Krka", ističe u priopćenju ministar Zmajlović, te dodaje kako je očekivao da Željko Bulat sam podnese ostavku.

"A definitivni argument trebala mu je biti točka iz Rješenja Županijskog suda u Splitu u kojoj se 'zabranjuje obavljanje određene poslovne aktivnosti osumnjičeniku Željku Bulatu - i to Ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka te bilo kakvih poslova vezano za poslovanje Javne ustanove NP Krka, kao i zabrana dolaženja u prostorije Javne ustanove NP Krka' ", naglašava ministar Zmajlović.

PAO KALMETIN ČOVJEK Uhićen ravnatelj Nacionalnog parka Krka Željko Bulat: Primio je 53.000 kuna mita!

Osim razrješenja ravnatelja, ministar Zmajlović zatražio je od Državnog ureda za reviziju provođenje izvanrednog nadzora nad financijskim poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka u zadnjih pet godina.

Ministar Zmajlović je također donio Odluku o provođenju upravnog nadzora nad poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka, a za vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove NP park Krka imenovao je dr. Dragu Marguša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:03