KORONA U HRVATSKOJ

Podaci lokalnih stožera: U Hrvatskoj do jutros 31 novozaraženi, od toga 17 u Zagrebu

Jučer u Hrvatskoj je zabilježena 61 novozaražena osoba koronavirusom te je bilo 586 aktivnih slučajeva oboljenja.
 Srđan Vrančić/Cropix

Tijekom dana županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiji koronavirusa na području njihovih županija. U nastavku možete pratiti najnovija izvješća.

Broj novooboljelih u Hrvatskoj od jučer u 12:15 sati do jutros u 7:45 je 31, doznaje reporterka N1 Matea Dominiković. U Gradu Zagrebu 17 je novozaraženih.

Podsjetimo, jučer u Hrvatskoj je zabilježena 61 novozaražena osoba koronavirusom te je bilo 586 aktivnih slučajeva oboljenja.


Grad Zagreb - 17

Brodsko-posavska županija - 5

Splitsko-dalmatinska županija - 3

Požeško-slavonska županija - 3

Osječko-baranjska županija - 3

Primorsko-goranska županija - 2

Vukovarsko-srijemska županija - 1

Zadarska županija - 1

Varaždinska županija - 1

Karlovačka županija - 1

Šibensko-kninska županija - 1

Dubrovačko-neretva­nska županija - 1

Istarska županija - 0

Bjelovarsko-bilogorska županija - 0

Sisačko-moslavačka županija - 0

Virovitičko-podravska županija - 0

Zagrebačka županija - 0

Krapinsko-zagorska županija - 0

Koprivničko-križevačka županija - 0

Međimurska županija - 0


Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 51 uzorak briseva na Covid-19, ali nema novozaraženih. Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 24 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 102 osobe.


Bjelovarsko-bilogorska županija

Peti je dan zaredom kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom. Trenutno je u toj županiji pet osoba zaraženih Covidom-19. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 26 osoba je u samoizolaciji.


Vukovarsko-srijemska županija

U posljednja 24 sata, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a prema podacima pristiglim do 8 sati, zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Jedna osoba iz Vinkovaca pozitivna na Covid-19. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 508, od kojih je 329 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 25 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 9 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6254.


Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.


Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 186 dok je broj aktivnih slučajeva 23. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je sedamdeset i tri 73.


Zadarska županija

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o starijoj ženi s područja općine Vir, obiteljskom kontaktu ranije oboljele osobe. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 58 uzoraka.


Grad Zagreb

U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar''.

- Od ukupno 17 novooboljelih u Gradu Zagrebu, zaraza kod njih 10 je povezana s godišnjim odmorom i boravkom na obali - u Makarskoj, Vodicama i na Pagu. Pet su kontakti prethodno oboljelih osoba i za 2 slučaja je negativna epidemiološka anamneza. Odgovorno ponašanje neophodno i na godišnjim odmorima iako je to vrijeme opuštanja, da nema mjesta opuštanju vezano uz držanje distance i sve ostale propisane mjere, poručila je Sandra Šikić.

Istaknula je da je broj takvih oboljelih na godišnjim odmorima povezano s boravkom u noćnim klubovima.

Ukupan broj oboljelih do 9. kolovoza u Zagrebu je 1086, a ukupno su na području grada 23 osobe preminule od zaraze koronavirusom.


Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 3 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 29 osoba, a ukupno je testirano 3999 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.


Splitsko-dalmatinska županija

Od ukupno 32 obrađena testa u ponedjeljak su tri novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to po jedna osoba iz Splita, iz Kaštela i iz Otoka, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Dvije osobe kontakti su prethodno oboljelih osoba dok se jedna osoba epidemiološki obrađuje. Uz tri novooboljele osobe, pozitivna na Covid infekciju je i jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije testirana u Splitu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 617 osoba je u samoizolaciji.

U splitskom KBC-u 19 Covid pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju, a jedan je pacijent na respiratoru.

U karanteni su četiri strana državljanina, priopćeno je iz Stožera.


Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o kontaktima prethodno oboljele osobe. Trenutno je u toj županiji 15 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

U KBC-u su smještene 2 osobe, dok je 13 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.


Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja je testirana preventivno prilikom prijema na kirurški odjel varaždinske Opće bolnice, zbog čega je u samoizolaciji nekoliko liječnika i medicinskih sestara.

Iz Županijskog stožer Civilne zaštite ističu kako je epidemiološka obrada u tijeku te se mapiraju bliski kontakti, no preventivno je pod mjerom samoizolacije nekoliko liječnika i medicinskih sestara koji su bili u potencijalnom bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

"Učinjeno je sve po pravilima struke i provedene su sve epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze unutar bolničkog sustava", navode iz Stožera.

Trenutno je u Varaždinskoj županiji osam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri su osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa.

Ukupno je dosad zabilježeno 69 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.


Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije još su tri osobe koje su trenutno zaražene virusom SARS-CoV-2. Naime, četvero do sada zaraženih, se oporavilo, pa je broj aktivnih slučajeva sa sedam pao na – tri. Inače, u posljednja 24 sata, testirana je 21 osoba, njihovi nalazi bili su negativni.

Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2.402. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 32 osobe su zaražene koronavirusom. Od toga, troje je trenutno aktivno, dvadeset i osam osoba se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.


Zagrebačka županija

Do ponedjeljka. do 11 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba izliječena. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 214 osoba, a 11 ih je preminulo.


Osječko-baranjska županija

Od 70 uzoraka testiranih u zadnja 24 sata tri su bila pozitivna na koronavirus, a svi novooboljeli su s područja Grada Osijeka. Riječ je o osobama mlađe životne dobi (25-27 godina) i s blažim simptomima (nešto povišena temperatura, kašalj i gubitak osjeta njuha).


Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva koronavirusom na području županije je 10, U protekla 24 sata na analizu je poslano 27 uzoraka i rezultati nalaza za sve su negativni.


Karlovačka županija

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji registriran je jedan novi slučaj oboljenja od koronavirusa, objavio je županijski Stožer. Riječ je o mlađem muškarcu s područja Karlovca. Epidemiološka obrada je u tijeku.


Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba oboljela od zarazne bolesti Covid-19, a radi se o mlađoj ženskoj osobi s prebivalištem na području Grada Vodica, izvijestili su iz Stožera.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 34 osobe. Od toga, 30 osoba su kontakti oboljelih, četiri osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 23 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

- Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 68 osoba oboljelo je od Covid-19 infekcije, a trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja. Jedna osoba se liječi na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera- kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.


Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je javnost kako na području županije nema aktivnih slučajeva bolesti Covid-19 niti osoba pod epidemiološkom mjerom samoizolacije. Koprivničko-križevačka županija 15. je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Pozitivitet na koronavirus zabilježen je jučer kod osobe koja ima prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o osobi koja već duže vrijeme živi i radi na području Splitsko-dalmatinske županije gdje ima prijavljeno boravište te se tamo, nakon pozitivnog nalaza na koronavirus, i liječi.

Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 107 slučaja oboljenja.


Međimurska županija

Međimurska županija i dalje je bez oboljelih od Covida-19. Svi jučer uzeti uzorci u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije su negativni. Do današnjeg dana uzeto je ukupno 2324 uzorka. Epidemiološka situacija u Međimurju je i dalje iznimno povoljna.


Dubrovačko-neretva­nska županija

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze COVID­19 infekcijom. Radi se o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika.

S današnjim danom izliječena je jedna osoba iz Kule Norinske. Od početka pandemije analizirana su ukupno 6852 uzorka. U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na Covid-19.

U samoizolaciji su 253 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:22