MLADEN JOZINOVIĆ

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG DIREKTORA KOPRIVNIČKOG ODLAGALIŠTA OTPADA Terete ga zbog protupravne isplate milijunskog bonusa i lažne diplome

Mladen Jozinović
 Davor Pongracic / CROPIX

Državno odvjetništvo objavilo je u petak da je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu 16. siječnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, ali i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Riječ je o Mladenu Jozinoviću, bivšem direktoru javne tvrtke Piškornica - regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Koprivnici.

Terete ga da je od siječnja 2016. do studenoga 2017. kao direktor Piškornice neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Terete ga da je na opisani način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1.470.000,00 kuna.

Jozinoviću se stavlja na teret da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao radni odnos s njim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 07:58