ODSKOČNA DASKA

Podijeljene prve stipendije Zaklade MIOC Alumni koju su osnovali bivši učenici

U međuvremenu su stekli diplome iz područja matematike, fizike, računarstva i prava, rade u Hrvatskoj i inozemstvu
Filip Ivkovich, Tia Marija Gebauer, Lucija Burić, Fran Stanić, Dominik Stabarković, Valentino Jadriško
 Davor Pongracic/Cropix

Filip Ivkovich, Valentino Jadriško, Antonio Matošević, Srećko Mihaljević i Fran Stanić bivši su učenici zagrebačkog MIOC-a i osnivači nove školske zaklade - Zaklade MIOC Alumni, koja je danas podijelila svoje prve stipendije.

Zaklada je osnovana na inicijativu pet učenika koji su maturirali prije točno deset godina. U međuvremenu su stekli diplome iz područja matematike, fizike, računarstva i prava, rade u Hrvatskoj i inozemstvu, a svjesni dobroga što im je pohađanje XV. gimnazije donijelo, javili su se upravi škole s prijedlogom suradnje. Svoj motiv su saželi u dvije rečenice: - „Pohađanjem XV. gimnazije (MIOC) imali smo priliku biti okruženi mladim inteligentnim ljudima punim ambicije, što nas je tijekom formativnih godina usmjerilo na pravi put u život i okružilo prijateljima za cijeli život. Vjerujemo da je takva prilika ogromna odskočna daska u životu te osnivanjem Zaklade želimo tu priliku omogućiti i učenicima koji ne žive u Zagrebu“.

Prva aktivnost Zaklade bila je nakon provedenog natječaja, dodijeliti stipendije za 2020./21. godinu. Dobitnici dvije stipendije od 8000 kuna su Lucija Burić i Dominik Štabarković. Uprava Zaklade odlučila je dodijeliti i dodatne dvije novčane potpore. Primatelji su Jasmin Jašarević (6000 kuna) te Tia Marija Gebauer (pokriveni troškovi S3 kampa za 2021. godinu od 320 eura).

image
Ljiljana Crnković, Dominik Stabarković, Filip Ivkovich.
Davor Pongracic/Cropix
image
Lucija Burić, Filip Ivkovich
Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:59