NEMA KRIZE

Podravka svojim umirovljenicima dijeli milijun kuna uskrsnice

Svaki od oko 2400 umirvoljenika dobio je i košaricu s proizvodima vrijednu 2000 kuna
Koprivnica, 040310Turisticka zajednica koprivnicko krizevacke zupanije i grad Koprivnica otvorili su na sredisnjem gradskom trgu u Koprivnici izlozbu pisanica "Pisanica od srca".Autori su clanovi likovnih sekcija Podravka 72, Molvarski likovni krug, Hlebinska skola naivne umjetnosti.Na slici:Izlozba pisanica na Zrinskom trgu u KoprivniciFoto: Nikola Wolf / Cropix / Podravski list
 Nikola Wolf / CROPIX / PODRAVSKI

KOPRIVNICA - Afera Spice, pad prodaje, globalna kriza i kronična nelikvidnost na domaćem tržištu ipak nisu spriječili koprivničku Podravku da nagradi oko 2400 svojih umirovljenika koji će ovih dana dobiti novčanu nagradu od 12 kuna po godini staža i košaricu s proizvodima vrijednu oko 200 kuna. Podravkinim će umirovljenicima tako do Uskrsa biti isplaćeno blizu milijun kuna.

Umirovljenici koji su danas dobili obavijest o nagradi nemalo su se iznenadili uplaćenim novcem jer su bili uvjereni da zbog svih događaja u koprivničkoj kompaniji od tradicionalnog godišnjeg nagrađivanja neće biti ništa. U Podravki napominju kako novca za umirovljenike ima, a za radnike osigurana je uskrsnica koja će biti isplaćena u bonu vrijednom 400 kuna.

Tvrtka je, unatoč svemu, financijski stabilna i redovito podmiruje sve obveze, tvrde u menadžmentu. Prema planu poslovanja, kako se neslužbeno doznaje, Podravka bi ove godine trebala ostvariti rast prodaje od dva posto te oko 100 milijuna kuna neto dobiti.

Sjena od 200 milijuna kuna

Potencijalni financijski rizici teški su više od 200 milijuna kuna, ali u Podravki su uvjereni kako će stvaran iznos štete iz afere Spice na kraju biti mnogo manji. Koprivnička kompanija već je pokrenula aktivnosti kako bi nadoknadila veći dio štete nastale zbog jamstava za Fiminu mjenicu, isplaćenu pozajmicu SMS-u i kredit rovinjskoj Mirni.

Podravka će pod brendom SMS proizvoditi masline i maslinovo ulje, od bivše Fima grupe naplatit će se preuzimanjem dijela njihove imovine ili dioničkog portfelja, a za 35 posto dionica rovinjske Mirne traži se prihvatljiv kupac.

Iz koprivničke tvrtke navode kako spremno čekaju i rasplet priče s OTP-om u kojoj je deponirano Podravkinih 6,2 milijuna eura te su u pregovorima s financijskim institucijama o aranžmanu za moguć otkup 10,6 posto dionica koje su na računu Fime Ami na Malti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:51