DEJAN BOSAK

Poduzetnik koji u RH ‘uvozi‘ filipinske radnike Škare Ožbolt donirao 65.000 kn: ‘Vidio sam je na TV-u, svidjela mi se‘

Osim Škare Ožbolt, Dejan Bosak uplatio je 20 tisuća kuna i za gradonačelničku kampanju nezavisnog Davora Štimca u Rijeci
Vesna Škare Ožbolt
 Damir Krajac/Cropix

Poduzetnik Dejan Bosak preko svojih tvrtki Bosak Employment, Enicon logistika i TMT Bau donirao je za gradonačelničku kandidaturu Vesne Škare Ožbolt i njezinu listu za Skupštinu Grada Zagreba 65 tisuća kuna, piše Tportal. I ne bi to bilo čudno - jer se i sam nalazi na listi za Skupštinu i to je, kako je rekao, ulaganje i u sebe - da istovremeno preko Bosak Employmenta nije uplatio 20 tisuća kuna za gradonačelničku kampanju nezavisnog Davora Štimca u Rijeci.

Zašto je odlučio donirati na dvije strane, pojasnio je za Tportal sam Bosak, čiji je osnovni biznis agencijsko zapošljavanje ljudi, primarno Filipinaca.

'Doktora Štimca upoznao sam prije nekoliko godina, kad je organizirao kongres. Riječ je o sjajnom čovjeku koji je pitao mogu li kako pomoći i odlučio sam donirati', kazao je Bosak.

Dodaje da Hrvatskoj manjka radne snage i da mu je želja dovesti deficitarnu struku i u Rijeku.

'Radim isključivo s Filipincima. Riječ je mahom o vozačima kamiona i zavarivačima. Ima ih u Lagermaxu, Končaru i u brodogradilištu u Šibeniku. Od 2018. do danas doveo sam ih tristotinjak u Hrvatsku. Ne samo da nam mogu pomoći pogurati gospodarstvo, nego bi to mogli i u demografskoj obnovi', smatra Bosak.

A kakva je njegova veza sa Škare Ožbolt?

'Donedavno je nisam ni poznavao. Vidio sam je samo na TV-u, u 'Otvorenom'. Svidjela mi se njezina energija i odlučio sam joj se javiti. Nakon toga sve je brzo išlo i dogovorili smo se', kazao je Bosak koji je zauzeo treću poziciju na listi za Skupštinu.

Iz njegova životopisa da se iščitati da je prije poduzetničkih voda bio na plaći u Gradu Zagrebu kao zamjenik voditelja tržnica Trešnjevka i Špansko.

'To je bilo prije petnaestak godina', napomenuo je.

Škare Ožbolt je na drugom mjestu po donacijama od svih gradonačelničkih kandidata u Hrvatskoj s prikupljenih 240 tisuća, ali protiv Branka Dukića, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zadra, nije mogla. Dukiću su na račun sjele 252 tisuće kuna, najviše zahvaljujući Hrvoju Petričiću, odnosno njegovoj tvrtki Radion koja je donirala sto tisuća kuna.

Riječ je o najvećoj donaciji nekom gradonačelničkom kandidatu u svim županijskim središtima. Uz poguranac Dukiću, Radion je uplatio 20 tisuća kuna za kampanju Božidara Longina (HDZ) za župana Zadarske županije, piše Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 07:17