‘NIKAD VAM NEĆEMO REĆI‘

Poduzetnik uhićen u velikoj aferi i ranije je poslovao s Inom: Prodavao im je maske i dezinficijense

Husić je 2011. godine osnovao firmu Only men stuff, koja od početka pandemije koronavirusa prodaje maske i dezinficijense

Goran Husić

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Goran Husić - vlasnik tvrtke OMS Upravljanje, koju istražitelji povezuju s malverzacijama u Ini, i ranije je poslovao s tom kompanijom, doznaje Dnevnik.hr.

Husić je, naime, 2011. godine osnovao firmu Only men stuff, koja od početka pandemije koronavirusa prodaje maske i dezinficijense. Sjedište joj je u Novoj Gradiški i nalazi se u predstečajnoj nagodbi.

Suvlasnica tvrtke je Elena Mikolčević kao članica društva, a osoba ovlaštena za zastupanje je Jasmin Mikolčević.

Iz kompanije su za Dnevnik.hr potvrdili tu informaciju, objasnivši kako je Ina u prvom valu pandemije, početkom travnja 2020., pokrenula proces nabave zaštitnih maski "kako bi ispunila propisane zahtjeve Stožera Civilne zaštite te osigurala zaštitu svojih djelatnika, kontinuitet poslovanja i opskrbe tržišta".

- Tvrtka Only Men Stuff d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj koji zadovoljava sve tehničke zahtjeve kvalitete i propisane zdravstvene i sigurnosne zahtjeve. U procesu nabave su poštivani svi proceduralni koraci, a na ovaj način Ina je nabavila dovoljan broj maski i na vrijeme osigurala potrebnu zaštitu za svoje radnike, rekli su za Dnevnik.hr iz Korporativnih komunikacija Ine.

Novinari Dnevnika pokušali su iz Ine doznati koliko maski je naručeno od Husićeve tvrtke, i koliko su one koštale, no iz kompanije im nisu htjeli odgovoriti na to pitanje. Kazali su im, piše Dnevnik, da to "nikada neće reći jer nisu medijima dužni dati informacije, već je to njihova dobra volja".

Iako nisu htjeli reći točan iznos, napomenuli su da je u pitanju velik novac. "To je bio početak pandemije. Ne može se gledati iz današnje perspektive jer tada nije bilo toliko ponuda koliko ih ima danas", kazali su i dodali kako tu nema ništa sporno.

Jasmin Mikolčević, koji je zadužen za zastupanje, također nije htio otkriti iznos i količinu isporučenih maski Ini, jer je to, kako kaže - "poslovna tajna".

Rekao je da je u zadnja dva tjedna isporučeno 10 komada maski, a da o ostalim narudžbama ne želi, iako ima uvid u sve fakture.

"Rekli smo da im više nećemo isporučivati maske po tako niskoj cijeni", kratko nam je kazao Mikolčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:40