RAZGOVOR

Poduzetnik Vicenco Blagaić: Žrtva sam straha Marine Dropulić

Zbog teksta u Jutarnjem ministrica se osjetila razotkrivenom i stopirala sve, pa i moj projekt
 Gerovac/CROPIX

ZAGREB - Zbog čega Ministarstvo graditeljstva nije odobrilo turističku namjenu za vaših 45 hektara zemljišta na prostoru Tri sestrice?

- Uvjeren sam da je to zbog teksta koji ste vi napisali u Jutarnjem listu, a u kojem spominjete odluku Županijske skupštine o novom prostornom planu kojim ta zemljišta dobivaju turistički predznak. Vi ste spomenuli da je uz moj zahtjev Županija podržala i zahtjev Emac Illiryan Fonda i time ste ministricu doveli u neugodnu poziciju. Njen suprug Duško Dropulić, prema mojim saznanjima, interesno je vezan uz Emac Illiryan Fond, za koji intenzivno lobira, a na terenu pregovara u ime tog fonda. Ministrica Dropulić se očito osjetila razotkrivenom pa je, da šteta bude manja, zaustavila sve projekte iz druge javne rasprave o prostornom planu. Moj projekt je, dakle, žrtva zakulisnih igara ministrice Dropulić.

Nedavno su se, navodno, u svađi, razišli Jure Radić i Pero Đukan, vlasnici IGH. Je li vaš problem u vezi s tim sukobom među bivšim partnerima? Znači li to da je IGH stvarni vlasnik desetaka milijuna kvadrata zemljišta u dubrovačkom primorju i na Pelješcu?

- Naravno da nije. Ja sam lani isplatio IGH i on više ne sudjeluje u projektu Tri sestrice. S druge strane, Pero Đukan, inače ministričin osobni prijatelj, ima ozbiljne interese na prostoru Dubrovačke županije, gdje njegovi projekti prolaze bez problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:08