TRAGEDIJA KOD JOSIPDOLA

POGIBIJA PIROTEHNIČARA ZAVILA VINKOVCE U CRNO 'Bio je svima prijatelj... Svaka humanitarna akcija i davanje krvi, uvijek je bio s nama'

 CROPIX

VINKOVCI - Vijest o pogibiji mladog pirotehničara Ivana J. šokirala je njegove prijatelje u MK Gladijatori iz Vinkovaca, čiji je član bio unazad godinu dana. Predsjednik Kluba Vlado Majer, tajnik Antun Majer i jedan od osnivača Gladijatora Mladen Marković nisu skrivali tugu i suze zbog Ivanove smrti. Na ulazu u kafić Deja Vu, koji je njihovo okupljalište, dočekao nas je lampion.

- Nevjerojatan dečko je bio. Miran, tih, povučen, nije pio, pušio... Vozio je Kawasaki, ali nije bio tip od jurnjave. Uvijek kompletno opremljen, po propisima, sa svim sigurnosnim elementima. Nama je uvijek bio dostupan. Ako i nije bio ovdje, uplatio bi novac za naše humanitarne akcije, nije propustio sudjelovati u nijednoj - ispričali su nam Mladen i Antun, kojima se u trenutku dok smo razgovarali javio i Marko Živaljić, Ivanov prijatelj još iz srednje škole. Marko ga je i doveo u Gladijatore.

- Bio je dečko kojeg bi svatko poželio za prijatelja - kratko je rekao Živaljić.

Predsjednik kluba bio je vidno žalostan. Kazao nam je da ga je posebno pogodila Ivanova pogibija.

- Ne mogu opisati kako se osjećam. Kada sam čuo morao sam otići po injekciju za smirenje. Mogu ga usporediti s mojim sinom koji ima 25 godina i radi na brodu. Bilo koja naša akcija, davanje krvi, što god smo radili on je bio s nama ili bi poslao prilog, ako je bio spriječen zbog posla kojeg je radio. Zvao je iz Karlovca, Okučana..., gdje god je bio i rekao da će dati prilog. Prije tri dana nam je ostavio poruku na Facebook stranici kluba da su ga pozvali na teren i da neće moći doći na sastanak na kojem smo dogovarali detalje vezano uz proslavu rođendana kluba, ali je naglasio da je sa svim suglasan i da će dati svoj prilog. Teško mi je. Ovo je u kratkom roku drugi smrtni slučaj u našem klubu, jer nam je prije dva i pol mjeseca na motoru poginuo prijatelj Mile Šebalj u 33. godini života. S obzirom na sve što nam se dogodilo sada ćemo otkazati rođendansku proslavu kluba, jer to nema smisla u ovim okolnostima - rekao je Majer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:12