TEHNOMONT

Pogledajte bočno porinuće novog broda u Puli: Krstila ga je Fatima, jedina zavarivačica u škveru

Brod je dug 24 metra, a širok 11,2 metara, a u more je skliznuo bočno pa se činilo da će se prevrnuti, no sve je pod kontrolom
U pulskom brodogradilištu Tehnomont održano je svečano bočno porinuće broda GR 114 građenog za norveškog naručitelja Moen Marin. Radni brod GR 114 građen je sedmi u seriji, ali je najkompleksniji do sada te ima 24 metra. Namijenjen je za norveška ribogojilišta.
 Marijana Banko/Cropix

Danas je u brodogradilištu Tehnomont u Puli porinut radni brod za kompaniju Moen Marin iz Norveške, za tamošnja ribogojilišta, javlja Glas Istre.

Radi se o sedmom brodu u seriji za tog naručitelja, a ovaj je zbog dodatnih zahtjeva brodovlasnika najkompleksniji do sada.

Brod je dug 24 metra, a širok 11,2 metara, a u more je skliznuo bočno pa se nekima činilo da će se prevrnuti, no sve je ipak bilo pod kontrolom.

Kuma broda je bila jedina zavarivačica u firmi, Fatima Zahirović. Ona je razbila bocu, radnici su presjekli sajle, a brod se spustio u more, piše Glas Istre i dodaje da će se primopredaja održati za nekoliko mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:58