LEŽERNO IZDANJE

Pogledajte gdje je Zoran Milanović proveo izbornu nedjelju: ‘Susreli se stari prijatelji...‘

Milanović boravi danas u službenom posjetu Sloveniji gdje se dan uoči samita na Brdu kod Kranja susreo sa slovenskim kolegom
Zoran Milanović i Borut Pahor
 Instagram

Predsjednik Zoran Milanović boravi danas u službenom posjetu Sloveniji gdje se dan uoči godišnjeg samita na Brdu kod Kranja susreo sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom.

Milanović je još ranije najavio da neće glasovati na lokalnim izborima.

Dok su premijer Andrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković i čelnici političkih stranaka te kandidati na izborima hitali prema biralištima kako bi dali svoj glas, sada je jasno što je radio i gdje je bio hrvatski predsjednik.

Naime, Borut Pahor na Instagramu je oko 19 sati objavio zajedničku fotografiju s Milanovićem na brodu, snimljenom negdje na moru.

- Sreli su se stari prijatelji pred jutrošnju konferenciju, napisao je Borut Pahor.

Predsjednici Slovenije i Hrvatske će u ponedjeljak supredsjedati godišnjem samitu čelnika država u jugoistočnoj Europi u formatu Brdo-Brijuni, na koji su se odazvali i svi lideri zemalja tzv. zapadnog Balkana.

Riječ je o sastanku koji se trebao održati lani u povodu 10. obljetnice te inicijative, ali je bio odgođen zbog epidemije Covida-19.

Ovogodišnji sastanak održava se mjesec i pol pred početak predsjedanja Slovenije Vijećem Europske unije, a Slovenija je među svoje prioritete upisala brži napredak zemalja u regiji prema članstvu u EU te u listopadu predviđa održati poseban neformalni summit EU-Zapadni Balkan.

image
Borut Pahor/Twitter
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:24