NEMAR U BEDEKOVČINI

‘Pogledajte kako brinu o mladima, dvije WC školjke u istoj prostoriji bez pregrade, kao iz ‘A je to‘‘

‘Da je toalet trebao imati tehnički pregled, ne bi ga ni on prošao‘. Općina ga je navodno platila 30-tak tisuća kuna
Čelništvo Općinskog vijeća Bedekovčine i sporni toaleti
 Zagorje International

Čelništvo Općinskog vijeća Bedekovčine ukazao je na problem dječjeg vrtića te su pritom prozvali načelnika Darka Bana da medijskim istupima skreće pozornost s pravih problema. Zanima ih kada će biti otvoren vrtić, kolika će biti njegova ekonomska cijena te koliko iznos učešća će plaćati roditelji. Ukazali su i na nespretno uređenje toaleta u prostorima Bedekovčanske udruge mladih, što je Općina navodno platila 30-ak tisuća kuna.

Kako piše portal Zagorje International, izgleda kao da su ga postavljali Pat i Mat iz popularnog crtića ‘A je to’. Dvije WC školjke postavljene su u istoj prostoriji jedna do druge, bez ikakve pregrade između. Definitivno nije oličenje intime kakvu podrazumijevaju standardni toaleti.

– Evo kako se u Bedekovčini brine o najmlađima i mladima i kakvog sposobnog inženjera građevinarstva na čelu Općine imamo. Da slika govori tisuću riječi i da je na jednom tako beznačajnom projektu toliko propusta, možete vidjeti i sami. Koliko je propusta tek na vrtiću kojeg gradimo jedini u županiji kreditom, a vrtić nije prošao tehnički pregled. Da je toalet trebao imati tehnički pregled, ne bi ga ni on prošao – istaknula je potpredsjednica Općinskog vijeća Brigita Rogan, na koju se nadovezao predsjednik Općinskog vijeća Ocvirek:

– Nažalost, dječji vrtić nije otvoren jer nije prošao tehnički pregled za uporabnu dozvolu, a sve zbog anomalija u projektu i građenju. Baš na te anomalije u projektu i zbog velikih pogrešaka u apliciranju na EU fondove ukazivali smo i prije dvije i pol godine. Od 14 općina i gradova u Krapinsko–zagorskoj županiji, jedino Općina Bedekovčina nije dobila sredstva, dok su drugih 13 općina i gradova izgradili vrtiće uz pomoć EU fondova. Nažalost, mi smo jedina Općina u Zagorju koja diže kredit od 10 milijuna kuna. Novac je utrošen na gradnju dječjeg vrtića, a načelnik Ban naknadno isplaćuje kroz anekse nešto manje od 400.000 kuna za ‘takozvane’ dodatne radove. U svojim prijašnjih izjavama tvrdio je da za gradnju vrtića neće premašiti iznos od 10 milijuna kuna. Sada, kako bi nadomjestio navedeno trošenje proračunskih sredstava načelnik Ban povećava ekonomsku cijenu dječjeg vrtića. Mještane zanima kada će se otvoriti novi dio proširenja dječjeg vrtića i smanjiti naknada roditeljima na 650 kn, kako je i donijeta odluka – kazao je Ocvirek i pozvao načelnika Bana na brzi odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2021 15:18