BOCNULA IH U SABORU

Pogledajte kako je Dalija Orešković danas pozdravila HDZ-ovce i razljutila Jandrokovića

Dalija Orešković (Klub Centra i GLAS-a) izlaganje je počela s ‘kolegice i kolege i HDZ-ovci‘

Dalija Orešković

 Facebook

Zastupnica Centra Dalija Orešković pozdravila je u Saboru, na početku svog izlaganja na izvanrednoj sjednici "kolegice i kolege zastupnike i HDZ-ovce". Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ju je upozorio da se tako ne može obraćati i dijeliti kolege.

- Postoje neka pravila ponašanja u sabornici i nećemo to raditi... to znači da te ljude ne držite kolegama i držite manje vrijednima - kazao je Jandroković i pozvao zastupnicu da to ne čini.

- Kako biste se osjećali da je netko od HDZ-ovih zastupnika izlaganje započeo riječima, kolege i kolegice i Mostovci i HDZ-ovci, rekao joj je među ostalim Jandroković.

Ubrzo potom, Dalija Orešković (Centar) je slučaj komentirala na Facebooku napomenuvši kako je Jandroković danas izjavio da nitko tko se bavi politikom, nije bez putra na glavi.

- Ali kada se u pozdravu napravi distinkcija između njih, između HDZ-ovaca i svih ostalih, osjećaju se uvrijeđenima i etiketiranima. Očito su shvatili, da HDZ jest negativna etiketa. S punim pravom sam ovaj govor započela s pozdravom kolegice i kolege i HDZ-ovci. Nije mi niti prvi, a niti zadnji put da tako započinjem s izlaganjem. Ova intervencija Gordana Jandrokovića je pokušaj provokacije, poručuje Orešković, koja u Saboru nije reagirala na primjedbu Jandrokovića, nego je samo nastavila s izlaganjem.

- Nedavno mi je na isti način u prvih par sekundi jedne replike upao u riječ vitez Željko Reiner, a kada sam se pobunila izrekao mi je pet uzastopnih sankcija u minuti, oduzeo mi pravo govora i izbacio me iz sabornice na dva dana. Predsjedniku Hrvatskog sabora nisam htjela dati alibi da mi danas onemogući da u sabornici izgovorim sve što naši građani trebaju čuti, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:38