KORAK DESNO

Pogledajte kako je njemački predsjednik upozorio Zorana Milanovića da drži distancu

Njemački predsjednik je Milanovića upozorio na propisani fizički razmak, na što se on brzo odmaknuo napravivši korak udesno
Predsjednik Zoran Milanović se u Berlinu susreo s njemačkim predsjednikom uz epidemiološke mjere
 Twitter Ana Mlinarić, N1 (screenshot)

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u dvodnevnom je posjetu Njemačkoj, gdje se danas susreo s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom.

N1 javlja da se radi o prvom dočeku stranog državnika u berlinskoj palači Bellevue od početka pandemije koronavirusa, a državnici su se strogo držali epidemioloških mjera pa se nisu ni rukovali. Obojica su prilikom susreta nosili maske na licu.

'Drago mi te vidjeti, dobro došao', pozdravio je Steinmeier Milanovića, no rukovanja nije bilo.

Zatim su dvojica predsjednika pozirali za fotografiranje na crvenom tepihu, no njemački predsjednik je Milanovića upozorio na propisani fizički razmak, na što se on brzo odmaknuo napravivši korak udesno. Tako je Steinmeier stajao na jednom rubu crvenog tepiha, a Milanović na drugom.

Podsjetimo, Milanovića su kamere ranije ovog tjedna ulovile kako se rukuje s premijerom Andrejem Plenkovićem unatoč upozorenjima epidemiologa da se to ne čini kako bi se izbjegla zaraza koronavirusom. Novinarima je Plenković kasnije rekao da se treba pridržavati preporuka i izbjegavati rukovanje, a na pitanje kako to da se on rukovao s s predsjednikom, Plenković je rekao:

- Ja sam se neki dan rukovao jer mi je već dosadilo odbijati rukovanje predsjedniku Republike, ali nemojte se rukovati. Slušajte ministra Beroša i naše epidemiologe, poručio je Plenković.

Nespretan pokušaj rukovanja Plenkovića i Milanovića pamtimo i sa susreta na Pantovčaku, kada je Plenković predsjedniku došao predati potpise za formiranje nove Vlade. Milanović je, naime, Plenkoviću pružio ruku kako bi se rukovali, naočigled zaboravivši na upute Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da rukovanje treba izbjegavati. Plenković je uz smiješak odbio rukovanje te Milanoviću ponudio da se "rukuju" laktovima, odnosno onako kako je to običaj za vrijeme koronakrize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:23