REAKCIJA NA UVREDU

Pogledajte kako je šef IDS-a odgovorio Aleksandru Vučiću na izjavu o ‘odvratnoj istarskoj malvaziji‘

Boris Miletić napisao je na Facebooku kako nazdravlja slobodi mišljenja, ali i da mnogi Vučićevi sugrađani ne misle kao predsjednik
Boris Miletić
 Goran Šebelić/Cropix

Istani su neugodno iznenađeni ničim izazvanim izjavama kako je malvazija, jedno od najpoznatijih i najboljih istarskih vina, "odvratno i ne može se piti", koje je u televizijskom intervjuu na bosanskohercegovačkom Face TV-u dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na svojoj službenoj Facebook stranici oglasio se gradonačelnik Pule te predsjednik IDS-a Boris Miletić, a uz objavu priložio fotografiju s čašom istarske malvazije.

- Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja. Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši dragi prijatelji i gosti čije je srce u Istri ne misle tako - napisao je Miletić

U svojoj se objavi referirao i na Đorđa Balaševića.

Da citiram našeg neprežaljenog panonskog mornara, Čija je Istra, njegov je svet! Živjeli! - napisao je Miletić uz hashtagove #vivaIstra i #vivamalvazija

Šef IDS-aa naknadno se obratio javnosti priopćenjem u kojem je Vučića pozvao da dođe u Istru "ukoliko želi naučiti nešto o vrhunskom vinu, suživotu i toleranciji" reagirajući tako na Vučićeve izjave da je istarska malvazija odvratno vino koje se ne može piti.

- Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dijele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju - naveo je predsjednik IDS-a Boris Miletić u priopćenju za javnost,

Vučiću je pak skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u cijelom svijetu te da istarska vina redovito dobivaju zlatne medalje na svjetskim natjecanjima.

- Samo prošle godine istarska vina dobila su Platinastu medalju na najvećem svjetskom natjecanju vina Decanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svjetskih vina a osim po vinu, Istra je svjetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu - poručio je Miletić.

Srbiji je poželio "svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti" dodavši da je Istra uvijek spremna pomoći i podijeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

- U Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:08