ISPOVIJEST PUTNICE

Pogledajte kaos u vlaku za Split: ‘Putnici su sjedili na hodnicima, spavali na koferima...‘

Ne znam je li ovo uobičajena slika. Nisam dugo putovala vlakom, ali mislim da nakon ovoga niti neću, ispričala je putnica

Dolazak prvog sezonskog noćnog vlaka na relaciji Osijek-Zagreb-

 Duje Klarić/Cropix

I domaći i strani putnici u nevjerici su gledali u potpuni kaos koji je nastao u vlaku na relaciji Osijek - Zagreb - Split. Putnici satima nisu mogli do WC-a jer su podovi bili krcati onima koji unatoč svojoj karti nisu imali svoje mjesto, prenosi N1.

Detalje o ovoj vožnji iz prve ruke ispričala je u emisiji Novi dan Dijana Grgić, jedna od putnica koja se ukrcala u Zagrebu i putovala do Knina.

“Ne znam je li ovo uobičajena slika. Nisam dugo putovala vlakom, ali mislim da nakon ovoga niti neću. Ja sam se ukrcala u Zagrebu u vlak, ali on je putovao iz Osijeka, preko Zagreba i Knina do Splita. Ono što će HŽ vjerojatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja Ultra festivala ovog vikenda. U Zagrebu je već na kolodvoru bilo jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni stanu u vlak. Priključili su još tri dodatna vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno”, kazala je putnica dodajući da kondukteri nisu bili na vratima, niti su kontrolirali ulazak putnika.

“Svi putnici su imali plaćene karte i rezervacije. To su sve turisti i mislim da je to prestrašna slika koju smo prikazali. Ja bih se zapitala želim li opet posjetiti Hrvatsku. Ljudi su sjedili na hodnicima, spavali na svojim torbama, koferima, jedni na drugima, nije se bilo moguće probiti do WC-a”, ispričala je.

Na svoje odredište stigla je sa zakašnjenjem od sat vremena, a što se dalje događalo do Splita ne zna, ali napominje da je do Knina putovanje trajalo šest sati.

“Razgovarala sam s putnicima, jako su loše njihove reakcije, to nisu normalni i ljudski uvjeti. Bili su zbunjeni jer nisu imali koga pitati što da rade. Bili su prepušteni sami sebi. Nitko nije prekontrolirao karte”, istaknula je.

Zaključila je da je rješenje za ovakve sramotne situcije zapravo jednostavno te da treba samo postaviti red i ne prodavati duple karte.

image

Dolazak prvog sezonskog noćnog vlaka na relaciji Osijek-Zagreb-

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 01:50