‘ZVIJER S ISTOKA‘

Pogledajte kolonu u Gračacu, smještaj totalno popunjen, ljudi gube živce: ‘Pa nije nam jasno...‘

Županijski centri zaprimili su više dojava građana o nestanku električne energije, srušenim stablima i oštećenim električnim i telekomunikacijskim kablovima

Gračac

 /M.r./sd

Potpuni kaos zbog vremenskih uvjeta zahvatio je prometnice.

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu. Stvorila se i kolona vozila s putnicima koji su zbog nemogućnosti nastavka putovanja odlučili prenoćiti u gradu. Kako doznajemo, popunjenost svih vrsta smještaja je stopostotna, a naša je novinarka zabilježila ogromnu kolonu vozila među kojima primjećujemo strane i domaće tablice.

Kako nam javlja jedna čitateljica, na državnoj cesti DC1 Knin-Gračac u smjeru Gračaca vozila stoje već više od sat vremena bez pomaka.

- M smo 18 km udaljeni od Gračaca i stojimo u koloni (znači kolona je 18km ispred nas i još kilometrima iza nas….) i cesta se ne čisti niti pomiče prema Gračcu. Iz suprotnog smjera nema nikoga. Ralica je prošla prije sat vremena, rekla nam je čitateljica.

- Nije nam jasno zašto se ne organiziraju da ralica ide ispred i vozila iza nje, pa sve do autoputa.

image

Gračac

/M.r./sd
image

Gračac

/M.r./sd
image

Gračac

/M.r./sd
image

Gračac

/M.r./sd

Kako izvještava HAK - od 14.30 nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacija prema unutrašnjosti i obrnuto. Naknadno se oglasilo i Ravnateljstvo civilne zaštite koje je priopćilo da je u Gračacu otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, i to na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da je zbog vremenskih prilika i stanja u prometu u Gračacu aktiviran i Stožer civilne zaštite, a na teren su upućeni jedan djelatnik Službe civilne zaštite Zadar s načelnicom Stožera civilne zaštite Grada Obrovca. Otežano je prometovanje od obale prema unutrašnjosti.

Zbog prometnih nesreća, navode, prekinut je promet na državnoj cesti Obrovac-Gračac (DC27) - (prepriječeno teretno vozilo); vozi se jednim trakom, naizmjence, na dionici Kistanje-Knin u mjestu Radučić (DC59). Brojni su oni koji su zaglavili na cestama.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Županijski centri 112 tijekom noći zaprimili više dojava građana o nestanku električne energije, srušenim stablima i oštećenim električnim i telekomunikacijskim kablovima.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državnu cestu DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Detaljan popis cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na interaktivnoj karti HAK-a.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto;

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; državna cesta DC1 Udbina-Gračac-Knin; dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra); državna cesta DC50 Sveti Rok-Gračac; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; državna cesta DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin; županijska cesta ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo).

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; Paški most; Krčki most.

Sve nove informacije Ravnateljstva civilne zaštite možete pratiti OVDJE, a Hrvatskog autokluba OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:51