NIJE ČEKALA

Pogledajte plakate u Sisku, gradonačelnica Ikić Baniček u kampanji za izbore 25 dana nakon potresa

Kraj njezine fotografije nalazi se poruka - ‘Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100% državne obnove‘
Plakat na području Siska
 Čitatelj Jutarnjeg Lista

Ako je suditi po plakatima koji su osvanuli u Sisku i okolici, čini se da je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček već krenula u kampanju za lokalne izbore. Naravno, glavni protagonist plakata je upravo SDP-ova gradonačelnica, a kraj njezine fotografije nalaze se dvije poruke - 'Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100% državne obnove', a nešto niže piše 'Sisak je 100% Hrvatska!'.

Podsjetimo, u srijedu je Klub zastupnika HDZ-a podnio amandman na Zakon o obnovi na način da će se u 100% iznosu financirati obnova neuporabljivih i privremeno neuporabljivih objekata, na područjima za koje je proglašena katastrofa, što uključuje i grad Sisak. Ikić Baniček očito smatra da je ta odluka donesena i zbog njezinog pritiska, što je sasvim legitimno. Međutim, skupljati političke poene samo 25 dana nakon velike tragedije koja je zadesila njezin kraj itekako je moralno upitno...

image
Plakat na području Siska
Čitatelj Jutarnjeg Lista

Posljednjih dana Ikić Baniček je bile itekako aktivna u javnosti, često je kritizirala vladajuće, a posebno je upečatljiv bio njezin sukob s ministrom Darko Horvatom. Horvat ju je optužio da cijelu priču oko obnove koristi za političku polemiku, a ona je njemu odaslala poruku da je podmukao.

Također, gradonačelnica Siska optužila je i HEP da neke građane potresom pogođene županije ne žele osloboditi plaćanje režija, ali s druge strane dobila je žestok odgovor.

- Primijetili smo da je u tijeku politička kampanja. Gđa Baniček u posljednjih 20 dana sustavno i bez ikakve osnove proziva HEP, što ne koristi nikome pa ni građanima Siska, dok radnike HEP-a takve izjave vrijeđaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:01