MEĐUNARODNA TJERALICA

Pogledajte popis 340 branitelja koje Srbija traži zbog zločina u Vukovaru i Osijeku

1C 2C
 BOULAT ALEXANDRA/SIPA

Braniteljska populacija ustala je na noge nakon što je njihov vukovarski suborac Tihomir Purda uhićen na prijelazu Orašje pri ulasku u BiH zbog ratnog zločina protiv nemoćnih i ranjenih osoba 5. studenoga 1991. godine u Borovu naselju. Purdu je policija privela na temelju međunarodne tjeralice na kojoj je se navodno nalazi 340 branitelja koji su se borili u Vukovaru te Osijeku.

Portal Pollitika.com objavio je popis branitelja koji se nalaze tjeralici srbijanskoga tužiteljstva u Beogradu, a njihova imena navodno ima i HSP što je u petak objavio predsjednik stranke Daniel Srb.

POPIS 340 BRANITELJA OSUMNJIČENIH ZA RATNE ZLOČINE

Ministar branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić prilikom komentiranja uhićenja Purde snažno je osudio objavu Registra branitelja.

- U očekivanju detaljnijih informacija vezanih uz njegovo uhićenje, napominjemo kako je taj neželjeni događaj moguća posljedica i objave tzv. Registra hrvatskih branitelja na internetu - objasnio je Ivić te dodao kako Vlada upravo zbog zaštite privatnosti branitelja nije željela objaviti Registar.

Objavu popisa prokomentirala je i premijerka Jadranka Kosor koja je istaknula kako će, ukoliko bude potrebno, razgovarati sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem oko uhićenja Purde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:11