NA SVEČANOJ SJEDNICI

Pogledajte slike iz Vela Luke: Milanoviću i HDZ-ovom ministru trebala je ‘tampon zona‘

Bačić je kazao kako je ‘nezabilježeno da se predsjednik ovakvim vokabularom obračunava s Ustavnim sudom‘

Branko Bačić, Orsat Miljenić, Zoran Milanović

 Livio Andrijic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vela Luke u povodu Dana Općine i blagdana sv. Josipa.

Bliski suradnik Andreja Plenkovića i ministar Branko Bačić je redovni gost na proslavi općine Vela Luka, a s obzirom na okolnosti, na svečanoj sjednici „tampon zonu” između predsjednika Zorana Milanovića i njega, u prvom redu, držao je predstojnik Milanovićeva ureda Orsat Miljenić. Bačić je kazao kako je "nezabilježeno u 34 godine hrvatske državnosti da se predsjednik ovakvim vokabularom obračunava s Ustavnim sudom i političkim neistomišljenicima", piše Slobodna Dalmacija.

image

Branko Bačić, Orsat Miljenić, Zoran Milanović

Livio Andrijic/Cropix
image

Branko Bačić, Orsat Miljenić, Zoran Milanović, Katarina Gugić

Livio Andrijic/Cropix
image

Branko Bačić, Orsat Miljenić, Zoran Milanović, Katarina Gugić

Livio Andrijic/Cropix

- U pravilu kada nemate što ponuditi biračima, kada nemate što dobra reći o sebi, onda vam ne preostaje drugo nego se najgorim uvredama obračunavati s političkim protivnicima. Očito, tri uzastopna poraza na parlamentarnim izborima, učinili su SDP potpuno izgubljenim, kazao je Bačić.

Podsjećamo, predsjednik je danas poslijepodne iz Vele Luke poručio onima koji mu daju podršku da se čuvaju i paze što rade, a Ustavni sud je nazvao gangsterima i seljačinama.

- Donijeli su odluku kojom prijete jednoj stranci koja se nikada nije ogriješila. Seljačine su i nepismeni. Što je tu napisano? Prijete stranci da će je uništiti, prijeti se meni. Ne znam čime, mogu mi staviti soli na rep. Apeliram na kolege i građane koji će na kraju presuditi ovaj puč, ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima… Moja ponuda, bit ću premijer na legalan način, moja ponuda je bila – tu sam, bit ću kandidat na izborima kao i na izborima za EU parlament, mandat sam sebi ne mogu dati, što je tu sporno? No ovo je političko nasilje. Oni su nepismeni gangsteri, s takvim ljudima se ne može raditi. Mandat ne mogu dati sam sebi, ali postat ću premijer na legalan način. Zašto mi ne pada na pamet da dam ostavku? Jer bi time predao vlast Jandrokoviću. Za njega ne mislim da je gangster, ali to predajem HDZ-u. Što je sljedeće? Da na minutu predam kontrolu nad vojskom i tajnim službama toj zločinačkoj organizaciji?, rekao je, među ostalim, Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 23:00