ČETVERO PRIVEDENIH

Pogledajte snimku kaotičnih događanja na Cvjetnom: policija i zaštitari protiv prosvjednika

U Horvatinčićevom trgovačkom centru Cvjetni, koji je otvoren u 11 sati, vladao je potpuni kaos
 Damjan Tadić/CROPIX

Nešto poslije 13 sati završio je prosvjed na Cvjetnom trgu, a uzlaz u centar Cvjetni ponovno je otvoren nakon što su se prosvjednici razišli. Policija je u međuvremenu potvrdila da je privela četvoricu prosvjednika zbog narušavanja javnog reda i mira.12:55 - Vođa Zelene akcije Tomašević pozvao je prosvjednike da izađu van. Policija je opet blokirala ulaz. Navodno je nekoliko ljudi privedeno.

12:45 - Došlo je do naguravanja na ulazu u centar, a prosvjednici su se uspjeli probiti unutar kompleksa. Zaštitari jednog od prosvjednika iznose van, izbila je tučnjava među policijom, prosvjednicima i zaštitarima... Istodobno, kupci pokušavaju izaći van iz centra.

12:00 - Nakon što su prosvjednici stigli do glavnog ulaza u Centar cvjetni, policija ga je odlučila zatvoriti, a pred vratima su raspoređeni interventni policajci sa štitovima. Dolazeći do kompleksa, prosvjednici su izvikivali 'Idemo u šoping', a policajcima sada poručuju 'Čuvate mafiju'.

11:55 - Blokadu garaže pratili su i interventni policajci, no nije bilo potrebe za intervencijom. U jednom trenutku prosvjednici su se iz Varšavske ponovno zaputili na Cvjetni trg i sada se pokušavaju probiti što bliže ulazu u kompleks. Pojavio se i novi transparent '100% poniženje' kojim se aludira na sniženje.

U samom centru i trgovinama i dalje je velika gužva. U masi koja je odmah po otvaranju nahrupila u H&M, jednoj je ženi pozlilo.

11:40 - Oko 200 prosvjednika uz pratnju bubnjara vratilo se do ulaza u podzemnu garažu u Varšavskoj, gdje šetaju zebrom i tako blokiraju ulazak vozila u garažu.

Službeno otvorenje centra Cvjetni Tome Horvatinčića počelo je u 11 sati, a u isto vrijeme u organizaciji nekoliko udruga počeo je i novi prosvjed protiv tog projekta.

Nakon sinoćnje uvertire, kod ulaza u podzemnu u Varšavskoj ulici okupilo se mnoštvo prosvjednika s transparentima i bubnjevima, koji su se nakon 10-ak minuta preselili pred ulaz u Horvatinčićev kompleks. Tamo stvaraju zaglušujuću buku i nose transparente poput 'Gdje si sada Bajiću?', 'Republic of Coruptia'...

Ogroman transparent u jednom je trenutku spušten sa susjedne zgrade, a na njemu crvenim slovima na bijeloj podlozi piše - TOTALNA PREVARA.

U isto vrijeme se ispred centra Cvjetni okupila masa znatiželjnika koji, osim na ulaz u kompleks, u dugim su redovima čekali na doručak i kavu koju im Horvatinčić dijeli u povodu otvorenja. Nakon otvaranja, više stotina prosvjednika pohrlilo je u centar, a zbog velike navale H&M je ubrzo zatvorio vrata i sada unutra propušta ljude nakon što nekoliko kupaca izađe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 04:02