SVE ZA SELFIE

Pogledajte što izvodi mladi par na simbolu Splita: ‘To što je taj dečko pokušavao napraviti...‘

Sve je lako moglo rezultirati tragedijom i padom u 50-ak metarski ambis

Mladi par na zvoniku sv. Duje

 Screenshot/

Skoro pa svake godine bilježimo ovakav neki ‘luđački‘ slučaj: turisti na odmoru valjda zaborave na najvažniji ljudski organ, jednostavno ostave mozak kod kuće, i za atraktivan selfie voljni su riskirati sve pa i život.

Snimka koju je Slobodnoj Dalmaciji ustupio čitatelj prilično uzrujan ovakvim ponašanjem snimljena je danas nešto iza podneva na posljednjoj etaži splitske katedrale, koji su naizmjenice izlazili iz (koliko-toliko) sigurnosti unutarnjih drvenih stepenica zvonika Sv. Duje. Jer naravno, za ultimativnu fotku na društvenim mrežama ne možemo imati neku na kojoj je dekor zvonika samo smetnja...

Uglavnom, nije mogao do kraja to gledati nego je onako ljutit otišao do splitske prvostolnice i suočio mlade turiste s vlastitim idiotizmom.

- Irci su bili u pitanju, mladi par, i brzo su se složili da im to nije trebalo, da nije baš najpametnije, ali pitanje je koliko ih je sad uopće briga za sve, kad su obavili što su htjeli. A on je pokušavao napraviti stoj na rukama!

Upozorio sam na to i zadužene za naplatu ulaznica, čisto da obrate pažnju makar ne znam koliko i oni mogu ovakve sigurnosne rizike kontrolirati, ali možda da se postave natpisi s upozorenjem, možda neki konop kao vrsta prepreke... - u jednom dahu govori autor videa, dodajući kako veliki sigurnosni problem, koji lako može rezultirati tragedijom i padom u 50-ak metarski ambis nekog od neopreznih stranaca, ujedno može prerasti u ozbiljan slučaj negativne turističke slike Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:34