'HOĆU KEMIJSKU ANALIZU'

'POGLEDAJTE ŠTO SVE UVOZIMO, PA OVO JE SRAMOTA!' Član Bandićeve stranke imao je poseban poklon za ministra Pavića

 
Kažimir Varda
 Dragan Matic / CROPIX

Zastupnik Kažimir Varda (Stranke rada i solidarnosti) u utorak je, darujući ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću Krampusovu šibu, uvezenu iz Kine, koju su jutros sindikalisti dijelili zastupnicima, zatražio od njega da neka od nadležnih službi napravi kemijsku analizu boja kojom su šibe obojene.

Je li ijedna nadležna služba provela kemijsku analizu jer je iz tiska poznato da su boje u Vijetnamu i Kini pune olova, zapitao se Varda u saborskoj raspravi o zakonima iz paketa za cjelovitu mirovinsku reformu.

"Ne znam koliko ovo košta, ali ovo je sramota, što mi sve uvozimo", naglasio je zastupnik, podsjetivši da su takve šibe nekada od brezovih šiba radile naše kumice i umirovljenici, a sada ih uvozimo.

Za razliku od zastupnika Varde, koji je hvalio Vladin prijedlog mirovinske reforme, oporbeni zastupnici HSS-a su kritični, tvrdeći da od reforme nema ni "r".

Riječ je samo o malim izmjenama postojećih zakona koji ne donose puno bolje za naše umirovljenike, rekao je Davor Vlaović (HSS) i predlaže da paket ide u treće čitanje. Smatra i kako je u tako ozbiljnom poslu trebao bolji biti dijalog sa svim dionicima u sustavu.

Izostanak dijaloga sa sindikatima Vladi zamjera i Tomislav Žagar (Klub NZ), a za ponuđenu reformu kaže da je lišena svake ambicije, "pa i nade".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:26