KRKLJANAC

Pogledajte veliki kaos na Lučkom, kolona od 11 kilometara na autocesti Karlovac - Zagreb!

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi usporeno, u koloni, osobito u zonama tunela i odmorišta
 Marko Todorov/Cropix

NOVO - Zbog prometne nesreće na 24. km između čvora KARLOVAC i čvora JASTREBARSKO u smjeru Zagreba promet se vodi se po dvije prometne trake, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Kolona vozila proteže se oko 11 km.

O situaciji u prometu oglasili su se iz HAC-a:

- Danas, kako i prošlog ponedjeljka, od ranog jutra izrazito je jak promet prema moru. Trend odlaska na godišnji odmor više nije isključivo vezan za dane vikenda, a što smo već u velikoj mjeri uočili prošle godine.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Od ove godine i ulaskom Republike Hrvatske u schengenski prostor odnosno ukidanjem granične kontrole na prijelazima s Republikom Slovenijom, dodatno je pojačan intenzitet prometa koji u Lučkom ulazi na autocestu A1. Upravo zbog ovih trendova, Hrvatske autoceste su u lipnju u okvirima postojećih gabarita autoceste u zoni prilaza naplatnim kućicama, u smjeru prema moru, povećale broj traka s 3 na 4 trake te je osiguran novi režim rada na samim naplatnim kućicama na način da je na svim naplatnim kućicama omogućen ulazak putem ENC uređaja. Međutim, Unatoč poboljšanju vođenja prometa prema naplatnoj postaji Lučko (u smjeru mora) u okviru postojećih gabarita, promet se nakon naplatne postaje Lučko prema Karlovcu vodi dvjema prometnim trakama.

Na samu naplatnu postaju Lučko se u vršnim prometnim opterećenjima slijevaju se vozila iz više smjerova (Bregana, Macelj, Goričan, Zagreb, Slavonija,..), odnosno vozila iz 8 prometnih traka slijevaju se u dvije prometne trake odmah nakon prolaska naplatne postaje Lučko. Propusna moć ove dvije trake nije dovoljna u vršnim satima propusti sva vozila u dolasku zbog čega se zapravo i stvara kolona. Isto tako, a ne manje važno promet ovog vikenda veći je za 8% u odnosu na isti vikend prošle rekordne turističke sezone.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Ovim putem šaljemo apel korisnicima da prije kretanja na put provjere stanje na cestama te prema dostupnim informacijama isplaniraju svoje putovanje, s ciljem da što jednostavnije stignu do svog odredišta - stoji u priopćenju.


Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Buzin prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, na Krčkom mostu u oba smjera, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, objavio je HAK

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera;

kolona vozila na autocesti A1 na izlazu naplatne postaje LUČKO i Demerje u smjeru Zagreba duga je oko 1 km;

veća je gustoća prometa između naplatne postaje LUČKO i čvora Zadar istok u oba smjera;

na pojedinim se dionicama vozi u kolonama u pokretu s povremenim kraćim zastojima;

prometna nesreća na 198+000 km između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA u smjeru Dubrovnika, promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;

kolona vozila između čvora GOSPIĆ i odmorišta ZIR u smjeru Dubrovnika na 198. km. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Kolona vozila proteže se oko 4 km. Molimo korisnike za strpljenje.

A2 Zagreb-Macelj:

kolona na NP Trakoščan na ulazu na autocestu je 1 km.

A3 Bregana-Lipovac i zagrebačka obilaznica:

kolona vozila na prilazu naplatnoj postaji Lučko iz smjera čvora Zagreb zapad duga je oko 2 km, a iz smjera čvora Zagreb istok oko 13 km.

zbog veće gustoće prometa između čvora Zagreb Istok i čvora Lučko u smjeru Bregane promet se odvija usporeno u koloni u pokretu s povremenim zastojima.

kolona vozila zbog radova na dionici autoceste A3 na 70+000 km između čvora KRIŽ i čvora IVANIĆ GRAD u smjeru Bregane. Kolona vozila proteže se u duljini od oko 2 km.

DC1 stara Karlovačka cesta dionica Lučko-Jastrebarsko:

zbog prometne nesreće u mjestu Donji Desinec prekinut je promet. U smjeru Karlovca savjetuje se obilazak autocestom A1, uključivanje na čvoru Donja Zdenčina.

DC102 otok Krk i Krčki most:

na dionici most Krk između 4+810 km i 1+000 km u smjeru kopna i u smjeru otoka kolona vozila duga je oko 4 km.


Iako je vikend za nama, na cestama diljem zemlje i dalje je pojačan promet. Iz HAK-a zato upozoravaju da budete oprezni i poštujete prometne propise.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Zagreb-zapad prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, na Krčkom mostu u oba smjera, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi usporeno, u koloni, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja. Vozači se pozivaju na dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja, poručuju iz HAK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:15